Makkelijk weekmenu voor week 17

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar. Deze week staat helemaal in het teken van Koningsdag, dus daarom een oranje weekmenu met elke avond een oranje gerecht. Geniet ervan! 

Maandag – Thaise pompoencurry uit de oven

Thaise pompoencurry uit de oven

We beginnen de week met deze smaakvolle Thaise pompoencurry uit de oven. Door de pompoen krijgt hij dit gezellige oranje kleurtje en hij is ook nog is onwijs lekker. Het kost wat tijd om hem te maken, maar je kan hem natuurlijk ook in het weekend alvast voorbereiden zodat je ‘m doordeweeks alleen nog even hoeft op te piepen. Enne, door de curry eerder te maken krijgt hij een nóg intensere smaak. 

Hier vind je het recept voor de Thaise pompoencurry uit de oven

Dinsdag – Gevulde groentesoep met croutons

Gevulde groentesoep

Vandaag is het Koningsdag en dat vraagt om een heerlijke oranje soep. Deze groentesoep is gevuld met zoete aardappel en wortel, wat zorgt voor deze mooie oranje kleur. Aftoppen met zelfgemaakte croutons en basilicum, waardoor je soep nog smakelijker wordt. Een makkelijke soep die binnen 20 minuten op tafel staat. Wat wil je nog meer?

Hier vind je het recept voor de gevulde groentesoep met croutons.

Woensdag – Kip met paprika en rijst

kip met paprika en rijst

Deze woensdag eten we een Tsjechisch gerecht, namelijk kip met paprika en rijst. Een lekker oranje recept voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Ik voeg aan het traditionele recept wel nog een courgette toe, om toch nog wat extra groentes binnen te krijgen. Liever nog meer groenten of minder koolhydraten? Vervang dan de rijst door bloemkoolrijst: ook heerlijk! 

Hier vind je het recept voor de kip met paprika en rijst

Donderdag – Couscoussalade met groenten

Couscoussalade met groenten

Een van mijn favoriete gerechten, deze vegan couscoussalade met gestoofde groenten. Een traditioneel gerecht dat ik graag bereid in een tajine, maar je kunt dit recept ook in een stoofpan maken. Een eenvoudige en snelle maaltijd voor na een drukke werkdag. Met de combinatie van groenten, kruiden en couscous maak je iedereen blij. 

Hier vind je het recept voor de couscoussalade met groenten

Vrijdag – Zomerse lasagne

Zomerse lasagne

Bijna weekend! En die beginnen we goed met deze oranje zomerse lasagne: een lekker pastagerecht gevuld met groenten. Dus hij ziet er niet alleen goddelijk uit, maar zo smaakt -ie ook. Ik vul hem hier met doperwtjes, groene asperges en pompoen, maar je kan natuurlijk ook gewoon je groentes uit de koelkast opmaken. 

Hier vind je het recept voor de zomerse lasagne

Zaterdag – Vegetarische stoofschotel 

Vegetarische stoofschotel

Een stoofschotel wordt vaak nog geassocieerd met vlees, maar dat is in dit geval niet zo. Deze oranje stoofschotel zit bomvol met de lekkerste groentes. Deze stoof is in combinatie met bloemkool- of knolselderijpuree echt fantastisch. Dus lekker combineren en de groentes toevoegen die je nog hebt liggen of lekker vindt. Maar vergeet de oranje finishing touch niet, het is tenslotte nog steeds dé oranje week van het jaar…

Hier vind je het recept van de vegetarische stoofschotel

Zondag – Ultieme worteltaart

Ultieme worteltaart

Een cakerecept dat je bijna gezond zou kunnen noemen. In deze cake zit namelijk behoorlijk wat wortel verwerkt. Deze zorgt niet alleen voor smaak en kleur, maar ook dat de cake niet zo snel droog wordt. Een erg makkelijk recept die zeker niet mag ontbreken in dit oranje weekmenu.

Ik vind deze worteltaart het lekkerste met een topping van gekarameliseerde wortel en een frosting van roomkaas en kwark. De combinatie van deze twee ingrediënten zorgt voor een wat lichtere frosting dan een volledige roomkaas-topping. Krijg je de taart niet in één keer op? Geen paniek, de taart wordt alleen maar lekkerder wanneer de smaken intrekken. Bewaar hem wel zonder de frosting al erop te smeren.

Hier vind je het recept voor de ultieme worteltaart

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!