Diner recepten

Tagliatelle met garnalen

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

300 gr tagliatelle

2 uien, fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, fijngehakt

olijfolie

400 ml room

450 gr gepelde rauwe grote garnalen,

cognac om te flamberen

1 klein blikje tomatenpuree

2 blik gepelde tomaten

½ tl chilipoeder of tabasco (naar smaak)

Verse peterselie en/of basilicum

100 gr Parrano Stuk Robusto

Sharing is caring!

Heerlijke tagliatelle met garnalen

Dit recept is een van de favorieten van Philip en hoort hier natuurlijk ook thuis. Het is een heerlijk romig recept en de garnalen maken het af.

Welke garnalen gebruik je voor dit recept?

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen die je zowel in zoet als in zout water tegenkomt, maar de garnalen die wij eten leven meestal in zee.

De Noorse garnaal is de meest bekende soort en is een stuk groter dan de Hollandse garnaal. Ook de kleur is fel roze in tegenstelling tot de kleur van de Hollandse garnaal die wat grijzer overkomt. Welke garnaal je voorkeur heeft is natuurlijk heel persoonlijk.

Gamba’s

Voor dit recept gebruik ik graag de wat grotere gamba’s maar je kunt het ook zeker goed maken met de Noorse garnalen. Overigens is de term “gamba” eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende tropische zeewater garnalen.

Deze tagliatelle met garnalen is flexibel dus gebruik de garnalen die jij zelf het lekkerste vindt!

Check hier welke soorten pasta er allemaal zijn!

Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Dit heerlijke en makkelijke recept met garnalen is favoriet hier in huis!

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 ml room
  • 450 gr gepelde rauwe grote garnalen,
  • cognac om te flamberen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blik gepelde tomaten
  • ½ tl chilipoeder of tabasco (naar smaak)
  • Verse peterselie en/of basilicum
  • 100 gr Parrano Stuk Robusto

Instructies

    1.Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien aan tot deze mooi glazig zijn.
    2.Voeg de knoflook toe en bak even mee.
    3.Voeg de tomatenpureer erbij en bak even mee.
    4.Voeg de room en tomaten toe en breng op smaak met peper en zout en tabasco.
    5.Laat 20 minuten rustig koken zodat de smaken goed in kunnen trekken.
    6.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
    7.Verhit een scheut olie en bak hierin de garnalen. Flambeer ze met cognac (zet hiervoor je afzuigkap uit)..
    8.Voeg de garnaal op het laatst toe aan de saus.
    9.Serveer de saus met de pasta en strooi de verse peterselie en/of basilicum erover. Rasp de kaas erover.

Nog meer lekkers