Vegetarische barbecue spiesjes
Barbecue wordt nog steeds grotendeels geassocieerd met veel en grote stukken vlees. Maar dat dat echt niet altijd het geval hoeft te zijn bewijzen deze heerlijke vegetarische barbecue spiesjes.
Ik maak de barbecue spiesjes hier met halloumi, waardoor je ook nog een lekker krokante touch toevoegt aan de spiesjes.
Halloumi spiesjes
Halloumi is ideaal als onderdeel van een vegetarische barbecue omdat het goed overeind blijft in de hitte van de barbecue. Maar denk ook eens aan extra gerechtjes zoals bijvoorbeeld een gepofte zoete aardappel (wikkel een zoete aardappel in aluminiumfolie en leg dit tussen de hete kolen) of maak een grote bak met wortelgroentes en rooster die op de barbecue.
Je hebt tegenwoordig speciale barbecuebakken die ideaal zijn om groentes in te roosteren zonder dat je alles meteen op spiesjes moet steken.
Deze lekkere geroosterde maiskolven misstaan overigens ook niet bij deze vegetarische barbecue spiesjes.

Vegetarische barbecue spiesjes met halloumi
Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 gram halloumi
- 1/2 rode paprika
- 1/2 courgette
- 3 takjes basilicum
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes munt
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd de halloumi, paprika en courgette elk in 8 blokjes. Rijg om en om op 4 spiesjes.
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster op de barbecue aan alle kanten.
- Pureer intussen de (geplukte) kruiden met een paar eetlepels olijfolie tot een groene olie. Breng op smaak met peper, zout en limoensap en -rasp.
- Serveer de spiesjes warm met de groene kruidenolie er overheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.