Brunch recepten

Flammkuche met paddestoelen, spek en geitenkaas

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Extra tijd 1 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

Flammkuchen deeg

250 gram bloem

7 gram gedroogde gist

150 ml lauwwarm water

2 el olijfolie

1 tl zout

topping

200 gr creme fraiche

100 gr gemengde paddenstoelen

100 gr spekreepjes

100 gr harde geitenkaas

Doe bloem in een mengkom, zout aan de ene kant, gist aan de andere. Voeg onder rustig kneden water en olijfolie toe. 10 minuten kneden, 1 uur rijzen op een warme plek.

Uitrollen, creme fraiche en overige ingrediënten erop. Afbakken 250°C 8 tot 10 minuten

Sharing is caring!

Flammkuche met paddestoelen

Stiekem noem ik een flammkuche altijd een soort pizza uit Duitsland. Want daar lijkt het wel heel erg op. Het wordt ook wel een tarte flambee genoemd afhankelijk van waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Naar hoe je het ook noemt, deze heerlijke hartige “taart” is heel makkelijk om te maken.

Wel even kneden

Voor het beste resultaat moet je wel even flink kneden, want alles staat of valt bij een goed deeg. Maar er kan verder eigenlijk niet zoveel mis mee gaan. Afgezien van het feit dat je wel de gist in de winkel moet zien te vinden.

Bij de AH hebben ze al in tijden geen gist meer liggen maar een alternatief is soms om focaccia meel te nemen waar gist al in verwerkt zit. Daar hebben ze pakjes van en afgelopen week bleken ze bij de supermarkt ineens een ander soort gist te hebben. Dus als je even zoekt kun je het vast vinden zodat je ook deze lekkere flammkuche met paddestoelen kunt maken!

Flammkuche met paddestoelen

Klein beetje geduld

Vervolgens moet het deeg natuurlijk rijzen. Dat kan het beste op een warme plek maar niet te heet. Zet het dus zeker niet in de volle zon maar op een warm plekje is prima.

Bak je liever een “gewone” pizza? Check dan hier het recept voor de pizza napolitana of probeer eens een pizza uit de airfryer

Flammkuche met paddenstoelen

Flammkuche met paddenstoelen

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1 minuut
Totale tijd: 46 minuten

Ingrediënten

Flammkuchen deeg

  • 250 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

topping

  • 200 gr creme fraiche
  • 100 gr gemengde paddenstoelen
  • 100 gr spekreepjes
  • 100 gr harde geitenkaas
  • Doe bloem in een mengkom, zout aan de ene kant, gist aan de andere. Voeg onder rustig kneden water en olijfolie toe. 10 minuten kneden, 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Uitrollen, creme fraiche en overige ingrediënten erop. Afbakken 250°C 8 tot 10 minuten

Instructies

    1. Doe de bloem in een ruime kom. Doe het zout aan de ene kant in de kom en de gist aan de andere kant.
    2. Onder rustig kneden voeg je water en olijfolie toe aan je bloemmengsel. Kneed het goed door gedurende 10 minuten en laat het daarna 1 uur rijzen op een warme plek.
    3. Zodra het deeg gerezen is verwarm je de oven voor op 250˚C
    4. Rol het deeg uit en bestrijk met de creme fraiche.
    5. Snij de paddenstoelen in plakjes of kwartjes en beleg hier de flammkuche mee. Verdeel de spekreepjes en de geitenkaas over topping en bak in de oven voor 8-10 minuten.

Nog meer lekkers