Kokosmakronen

Tijd

Een koekje met slechts twee ingredienten

Ik geef eerlijk toe: toen ik voor het eerst over dit wonderbaarlijke koekje hoorde, dacht ik echt dat het niet kon. Een koekje maken met maar twee ingredienten? En dan ook nog eens een van mijn favorieten, kokosmakronen.

Het leek me echt niet mogelijk, maar dit recept is zo ontzettend eenvoudig dat iedereen op deze manier koekjes kan maken. En – ook niet onbelangrijk – de kokosmakronen zijn ook nog eens heel erg lekker. En bovendien glutenvrij.

Wil je deze kokosmakronen ook maken dan heb je niet meer nodig dan geraspte kokos en gecondenseerde melk. Ik weet dat het kort dag is voor de Pasen aanbreekt maar je kunt deze nu nog even snel maken. Lekker voor de paasdagen. Of maak ook eens deze paaskoekjes. Een paar stappen meer maar ook heel erg leuk om te maken met de kids!

Kokosmakronen

Behalve deze kokosmakronen heb ik de laatste tijd behoorlijk wat koekjes gebakken. Want je kunt nooit genoeg koekjesrecepten hebben als je het mij vraagt. Zo maakte ik pindakaaskoekjes (verslavend lekker) en chocolate chip havermout koekjes. Alledrie glutenvrij! Nooit geweten dat glutenvrij ook zo lekker kon zijn.

Van alledrie de gemaakte koekjes kon ik niet zo goed kiezen welke mijn favoriet nou is, vandaar dat ik de makkelijkste maar als eerste heb gepost. Deze kokosmakronen zijn echt supersimpel. Geniet ervan!

Kokosmakronen

Kokosmakronen: Twee ingrediënten en glutenvrij

aantal personen: 12 KOEKJES voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 15 MINUTEN totale tijd: 25 MINUTE
4.55 van 24 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Glutenvrij
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 gr geraspte kokos
  • 200 gr gecondenseerde melk eventueel meer als de koekjes te droog blijven

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • In een kom doe je de geraspte kokos en de gecondenseerde melk. Mix met een lepel tot het volledig opgenomen is. Het is kleverig maar moet niet te nat zijn. Voeg indien nodig nog wat kokos toe als het te nat is en nog wat gecondenseerde melk als het te droog is. Niet alle kokosrasp is hetzelfde dus daar kan variatie inzitten.
  • Neem met een eetlepel elke keer een hoeveelheid uit de kom en kneed hier een kokosmakroon van. Het is in het begin wat kruimelig maar als je het wat langer laat staan wordt het makkelijker om het mengsel te vormen. De kokos neemt de melk op en wordt plakkeriger.
  • Maak er een soort kokosmakroon vorm van.
  • Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Ongeveer 15-20 minuten.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!