Rode risotto met walnoten en pecorino

Categorieën: Diner, Glutenvrij, Vegetarisch

Rode risotto met walnoten

Sommige gerechten maak je vooral omdat de kleur zo waanzinnig is. Deze rode risotto is daar een heel goed voorbeeld van. Ik hou van het aardse van bietjes, en dat komt heel goed naar voren in deze risotto.

Je kunt natuurlijk rauwe bieten gebruiken en die dan zelf roosteren, maar voor de snelheid kies ik er dit keer voor om gekookte bietjes te gebruiken. Die zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt en voor deze rode risotto is het wel zo snel en makkelijk om tijd te besparen.

De wijn in deze rode risotto vervangen?

Wil je geen rode wijn gebruiken omdat je dit gerecht met kinderen gaat eten, dan kun je dat ook vervangen door wat extra bouillon. Het meeste van de wijn verdampt weliswaar, maar als je liever niet het risico neemt, dan kun je het dus vervangen voor bouillon.

Ben je geen fan van bietjes, maar wel zin risotto? Probeer dan eens deze groene risotto.

rode risotto met walnoten

rode risotto met walnoten

Rode risotto met walnoten en pecorino

4.88 van 8 stemmen
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 624 kcal

Ingrediënten
 

  • 400 gr gekookte bietjes
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 300 gr risottorijst
  • ¼ tl gedroogde tijm of ½ bosje verse tijm blad gerist
  • 150 ml rode wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 75 gr walnoten
  • 45 gr pecorinokaas geraspt

Instructies
 

  • Haal de bietjes uit de verpakking en vang daarbij eventueel vocht op. Zet het vocht opzij en snijd de bietjes in kleine blokjes.
  • Verhit de olie en boter in een pan. Fruit hierin de ui 5 minuten op zacht vuur. Voeg de risottorijst en tijm toe, schep om en bak kort mee, tot de rijst glazig is.
  • Blus de rijst af met de rode wijn. Draai het vuur omhoog en breng de wijn al roerend aan de kook. Zorg intussen dat de bouillon in een steelpan, tegen de kook aan, klaarstaat.
  • Schep zodra de wijn is opgenomen een paar scheppen bouillon bij de rijst. Laat de rijst garen terwijl je regelmatig roert. Voeg, wanneer het vocht bijna verdwenen is, meer bouillon toe. Na circa 20 minuten is de rijst gaar. (Is de bouillon op maar de rijst nog niet helemaal gaar, voeg dan wat extra kokend water toe.)
  • Rooster intussen de walnoothelften enkele minuten in een droge koekenpan. Schud ze op een snijplank en hak ze in stukjes.
  • Roer de bietjes door de risotto, samen met het eventuele opgevangen bietjesvocht. Schep de pecorino en het grootste deel van de walnoten erdoor. Doe het deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten rusten.
  • Proef, breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met de rest van de noten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 624kcalKoolhydraten: 82gProteine: 14gVet: 24gVerzadigde vetten: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 25mgNatrium: 1267mgKalium: 622mgVezels: 7gSuiker: 14gVitamine A: 774IUVitamine C: 9mgCalcium: 177mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!