Glutenvrije hartige koekjes

30 minuten

Op zoek naar glutenvrije hartige koekjes? Ik heb het ideale recept voor je, passend in een glutenvrij dieet of als je coeliakie hebt. Je maakt ze heel eenvoudig van lijnzaad, amandelmeel en glutenvrij bakmeel. Uiteraard is dit een basisrecept en kun je er volop mee variëren.

Glutenvrije hartige koekjes: hoe zit het met die gluten?

Gluten is een eiwit dat in granen voorkomt zoals in tarwe, gerst, spelt, meel en bloem. Het zit dus vrijwel altijd in brood, taart, pizza, pasta en andere vergelijkbare producten. Gluten zorgen voor een luchtige structuur en vastigheid. Ze zeggen ook wel dat de gluten “het skelet van het product” vormen. 

Toch zijn er veel mensen die niet goed tegen gluten kunnen. Daarom probeer ik daar ook regelmatig andacht aan te besteden op mijn website. Zoals met deze glutenvrije hartige koekjes: lekker om te serveren bij een kaasplankje of borrelplateau.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere glutenvrije recepten.

Glutenvrije hartige koekjes

Glutenvrije hartige koekjes

Glutenvrije hartige koekjes

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 8 personen

Ingrediënten
 

  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 3 el koud water
  • 150 gr fijn amandelmeel
  • 116 gr glutenvrij bakmeel
  • 1 el suiker
  • 60 gr koud water of plantaardige melk
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat dit 10 minuten staan.
  • Doe in een aparte kom amandelmeel, glutenvrij meel, zout en suiker.
  • Voeg dit samen met de melk toe aan het lijnzaadmengsel en kneed tot het een mooie bol wordt. Als het deeg te droog is voeg dan wat extra water toe. Als het te nat is voeg je wat extra bloem toe.
  • Stort het deeg uit op het aanrecht en rol uit met een deegroller.
  • Snijd vierkantjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de bodem goudbruin voor 20 minuten op 180 graden hete lucht.
  • Laat de bodem voor 30 minuten afkoelen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.