Koekjes recepten

Dit recept valt onder

Moonpie recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

300 g pure chocolade

75 g kristalsuiker

3 eiwitten

10 marshmallows

1 rol (circa 30 theebiscuits)

150 g gezouten pinda’s

Sharing is caring!

Recept Moonpie: bereidingswijze

Bij Micklethwait Craft Meats in Austin, USA, kwam ik zo’n bijzonder taartje tegen, dat mijn aandacht voor hun beroemde brisket bijna naar een tweede plaats degradeerde. En dat terwijl ze daar juist het vakmanschap van de slow BBQ zo immens goed beheersen…

Maar dat taartje, dus. Moonpie heette het. Niet te verwarren met Mooncake, dat een traditioneel Chinees gebak is. Tussen de Moonpie en mij was het liefde op het eerste gezicht. De kleverigheid van de marshmallow en het knapperige van het koekje, dat zich verbergt achter de chocoladelaag, betoverde mijn smaakpapillen. En die betovering wil ik graag met je delen. Probeer het eens en laat je verleiden door de heerlijke combinatie van smaken. Ik heb een heel makkelijke versie voor je gemaakt. Je kunt natuurlijk de koekjes en marshmallow zelf maken. Maar met deze versie ben je binnen een kwartier klaar.

Smelt de chocolade au bain marie. Smelt in een ander pannetje op heel zacht vuur de suiker; roer niet, maar swirl de pan wel af en toe. Zorg dat de suiker niet verbrandt, maar een heel lichte siroop wordt.

Klop ondertussen met een elektrische mixer in een brandschone kom de eiwitten stijf. Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Laat 10 minuten draaien met een elektrische mixer.

Doe de marshmallows in een magnetronbestendige kom en zet 30 seconden op 900 watt in de magnetron. Voeg de gesmolten marshmallows vervolgens toe aan de mixer met het eiwit en suiker, draai even door en zet de mixer uit.

Lepel wat van de marshmallow-meringue op een koekje, leg een ander koekje erbovenop zodat je een soort sandwich krijgt, en druk voorzichtig aan. Haal de gevulde koek met een vork door de gesmolten chocolade en leg op een vel bakpapier. Versier eventueel met gezouten pinda’s. Herhaal dit met alle koekjes tot je vulling op is. Bewaar in de koelkast (of eet ze allemaal in één keer op…).

Nog meer lekkers