Chocolate chip cookies recept

20 minuten

Het allerlekkerste chocolate chip cookies recept

Dit recept voor mijn ‘crack cookies’ aka ‘de lekkerste en slechtste chocolate chip cookies die er bestaan’, ging volledig viral. Dus die wil ik jullie niet onthouden! Daar zijn ze weer! Geniet schaamteloos…

Het maken van de koekjes is echt super eenvoudig. Bovendien kun je van het deeg een rol maken die je in de vriezer bewaart. Op die manier heb je altijd verse koekjes in huis!

Voor dit chocolate chip cookies recept heb je wel een klein beetje geduld nodig. Je moet het deeg namelijk wel eerst goed koelen voor je het gaat bakken. Dat hoeft natuurlijk niet, maar doe je dat niet, dan lopen de koekjes behoorlijk uit. Dus ik raad dit zeker wel aan om te doen.


Chocolate chip icecream sandwiches

Ook heel erg lekker is om met dit chocolate chip cookies recept icecream sandwiches te maken. Dat doe je door er een flinke bol ijs tussen te stoppen. Vanille-ijs, maar probeer zeker ook eens een cookie dough ijs of, mijn favoriet, macadamia nut brittle ijs. Zo zie je maar, met dit chocolate chip cookies recept kun je eindeloos variëren.

Ben je fan van koekjes? Probeer dan ook eens deze eenvoudige koekjes die eigenlijk nooit mislukken!

Chocolate chip cookies recept

 

Chocolate chip cookies recept

Chocolate chip cookies recept

4.48 van 142 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 30 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille pasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 gehakte oreo's
  • 100 g chocolade pretzels
  • 150 g chocolade

Instructies
 

Instructies

  • Meng de zachte boter en suikers door elkaar.
  • Meng daardoor het ei en de vanille.Meng de bloem, baking soda en zout.
  • Meng het bloem-mengsel door het boter-mengsel. Niet te lang.
  • Hak de oreo, pretzels en chocolade fijn en meng door het beslag. Maak twee rollen van het deeg, doe die in plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koeling om stevig te worden.
  • Maak 15 grote koeken of 30 kleine. Bak 8-10 minuten af op 180 graden. Bewaar overgebleven deeg in een rol bakpapier in de vriezer. Dit kan je in plakjes snijden en altijd afbakken. Zo heb je altijd verse koekjes in huis.
  • Let op: de koekjes lopen altijd wat uit, dus houd genoeg ruimte over tussen de koekjes op de bakplaat.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.