Amerikaanse chocolate chip cookies: in 4 verschillende smaken

35 minuten

Amerikaanse chocolate chip cookies1

Ook zo dol op die Amerikaanse chocolate chip cookies? Ik bakte het basisrecept en maakt daar 4 verschillende smaken van: eentje met M&M’s, eentje met macadamianoten en witte chocolade, eentje met pretzels en karamel en de laatste met hazelnoten en chocolatechips.

Tip voor deze chocolate chip cookies

Bewaar overgebleven deeg in een rol bakpapier in de vriezer. Dit kan je in plakjes snijden en altijd afbakken wanneer je er zin hebt. Zo heb je altijd verse koekjes in huis. 

@miljuschka

Dit is een mega handige tip om altijd verse koekjes in huis te hebben! 🍪 Het recept van dit koekjesdeeg vind je op miljuschka.nl en hier op TikTok. #foodlovers #foodies #cookinghacks #cookies #hack #tiktok #foryou #foryoupage #foodtok

♬ Bubble – Official Sound Studio

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen. 

 

Amerikaanse chocolate chip cookies2

Amerikaanse chocolate chip cookies: in 4 verschillende smaken

4.34 van 15 stemmen
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 koeken

Ingrediënten
 

  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 230 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 80 g m&m's
  • 50 g macadamianoten
  • 30 g chocolate chips
  • 50 g pretzels
  • 50 g harde karamelsnoepjes
  • 30 g hazelnoten
  • 20 g chocolate chips

Instructies
 

  • Voor deze overheerlijke koekjes begin je met het mengen van de twee soorten suiker met de zachte boter. Voeg daar de eieren bij en de vanille. In een andere kom meng je de bloem, baking soda en het zout. Voeg de twee dan bij elkaar en meng het even door. Zeker niet te lang! Gemengd is gemengd.
  • Verdeel je deeg nu in vier stukken en doe elk deel in een aparte kom.
  • Hak de M&M’s grof, evenals de macadamia en de witte chocoladechips. Voeg de M&M’s aan een kom toe en de macadamia en witte chocola samen aan de tweede kom.
  • Voor de derde kom hak je de pretzels en karamelsnoepjes samen en voor de vierde kom de gehakte hazelnoten en chocolatechips. Meng het door en maak van elke kom een rolletjes. Dit rol je strak in plastic folie en dit leg je voor een half uur in de koelkast. Je hebt nu dus 4 rolletjes.
  • Verwarm de oven nu voor op 180˚C.
  • Snij vervolgens plakken van de rolletjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen, want ze spreiden nog uit. Bak de cookies 8-10 minuten af op 180 ˚C.  

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Amerikaanse chocolate chip cookies2

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.