3 ingrediënten havermout chocolate chip koekjes

25 minuten

Vandaag maak ik heerlijke en supermakkelijke havermout chocolate chip koekjes. Een koekje dat echt letterlijk maar drie ingrediënten heeft en binnen no time op tafel staat.

3 ingredienten chocolate chip koekjes

Dat jullie dol zijn op koekjes waarbij je slechts een paar ingredienten nodig hebt is inmiddels wel duidelijk en dat snap ik volledig! Daarom dus vandaag nog een topper. Hartstikke handig als je last minute nog wat wilt bakken.

Geen geraffineerde suikers!

Bovendien hebben deze chocolate chip koekjes geen geraffineerde suikers, maar worden ze gezoet met de bananen. Ideaal voor al die mensen die liever geen suiker toevoegen aan een koekje. Wil je geen suiker, neem dan niet de standaard chocolade chips maar gebruik bijvoorbeeld cacao nibs. Die hebben wel die smaak van chocola, maar er zit geen suiker in.

Gebruik hiervoor geen gehakte chocola. Althans, dat kan op zich wel… maar dat smelt in de oven waardoor je een plasje chocola overhoudt. Heb je niks anders in huis? Dan altijd proberen, maar ik kan niet instaan voor het resultaat! ;)

Ook lekker: Chocolate chip cookies recept

3 ingredient havermout chocolate chip koekjes

3 ingredient havermout chocolate chip koekjes

3 ingredienten havermout chocolate chip koekjes

4.31 van 78 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 grote bananen
  • 160 gr havermout ik gebruikte 80 gr havervlokken en 80 gr havermout
  • 90 gr chocolate chips of cacao nibs als je geen toegevoegde suikers wilt

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een kom en prak met een vork de bananen fijn. Voeg de havermout toe en kneed het even goed door met je handen.
  • Voeg dan de chocolate chips toe en meng het nog een keer goed door.
  • Voor het maken van de koekjes, maak je van 1 of 2 eetlepels de koekjes. Druk ze met je handen goed bij elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet in de oven en bak ze goudbruin in ongeveer 15 minuten

Notities

Gebruik je alleen havervlokken voor dit recept dan zal het lastig worden om een samenhangend geheel ervan te maken. Alleen havermout zorgt voor een steviger koekje, maar ik vind de mix lekker.
Willen de koekjes echt niet bij elkaar blijven plakken? Dan kan het dat je bananen kleiner waren. Wat extra banaan toevoegen kan dan de oplossing zijn. Er kan niet echt veel mis gaan met deze koekjes dus kijk gewoon wat werkt. De ene banaan is de andere niet dus even proberen is het beste advies!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.