Miljuschka’s heerlijke brownies

Categorieën: CakeLabel: , , , , , ,

Lekker bakken!

Jullie zijn echt massaal aan het bakken geslagen. Hadden we gisteren natuurlijk die geweldige bananencake die al ik weet niet hoe vaak is nagemaakt; vandaag is het de beurt aan een van mijn favorieten. De brownie!

Natuurlijk zijn er vele varianten op deze klassieker maar ik geef je hier een van mijn favorieten die een lekkere fudgy brownie oplevert. Uiteraard wel met een krokant laagje. Binnenkort komt er een artikel over het verschil tussen de diverse soorten brownies. Liever een vegan brownie?

Natuurlijk kun je variatie aanbrengen met de noten. Roer ze erdoor, strooi ze erover of breek er wat oreo koekjes doorheen. Het kan allemaal!

Makkelijke brownie

Deze brownies vind ik met stip een van de makkelijkste en lekkerste om te maken. Ik gebruik hiervoor meestal een bakblik van 20 x 20 cm. Dat gaat goed en het zorgt voor een mooie hoogte van de brownies. Ik begin met het smelten van de boter en de chocola samen au bain marie. Hiervoor zet je een kom die goed hitte kan geleiden (metaal werkt altijd fijn) op een kleine pan met kokend water. Zorg dat de kom niet in aanraking komt met het water. Dan gaat het alsnog te hard.

Laat de chocola rustig smelten met de boter tot het een geheel is. Haal van het vuur en laat even goed afkoelen. Klop nu eerst de soorten suiker erdoor, gevolgd door de eieren. En als laatste de bloem, zout en het bakpoeder. Heb je alleen zelfrijzend bakmeel in je kast staan? Dan vervang je de bloem voor zelfrijzend bakmeel en je laat het bakpoeder weg.

Verdeel het beslag voor de brownies nu in je bakvorm. Ik bekleed die altijd goed met bakpapier om plakken te voorkomen. Het beslag bekleed ik vervolgens met lekker veel pecannoten en stukjes chocola. Ideaal ook om je overgebleven paaseieren mee op te maken!

Wil je liever een glutenvrije brownie bakken? Check dan dit recept voor lekkere glutenvrije brownies

Brownies from heaven

Miljuschka’s heerlijke brownies

4.56 van 74 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Koek & Gebak
Porties 16 portie(s)

Benodigdheden

  • Bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
 

  • 140 gr ongezouten boter in smalle stukjes gesneden
  • 180 gr pure chocola fijn gesneden
  • 130 gr suiker
  • 80 gr bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 grote eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gr extra chocola grof gehakt

Instructies
 

  • Neem een bakblik van 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175˚C. Zet het bakblik apart.
  • Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Klop de suiker erdoor. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn.
  • Klop de eieren en de eidooier erdoor een voor een en daarna de vanille. Klop flink voor ongeveer 1 minuut.
  • Roer de bloem, zout en het bakpoeder erdoor.
  • Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik. Verdeel de pecannoten eroverheen en doe daar dan de extra stukjes chocola tussen.
  • Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.
  • Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt. Dan zijn ze het lekkerste. Snij in 16 stukken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!