Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept

Tijd

Categorieën: Groente, Lunch, Recept, Snel

Recept Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas: bereidingswijze

Pupusas is een traditioneel gerecht uit El Salvador: het is het best te vergelijken met een tortilla’s, rijkelijk gevuld met bijvoorbeeld groenten, bonen of vlees. Ik maak een vulling van courgette en kaas. Fris en toch lekker vullend.

Foodtrucks

Dit recept komt overigens uit mijn boek Foodtrucks. Heb je die nog niet? Check dan hier.

Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij.
Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.

Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.

Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.

Zuidamerikaanse pupusas met courgette

Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept

0 van 0 votes
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Keuken groente
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 170 g courgette
  • 250 g maïsmeel van het merk PAN Harina de Maiz Blanco Precocida, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
  • 1 tl zout
  • 350 ml water
  • 170 g geraspte kaas
  • Olie

Instructies
 

Instructies

  • Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij. Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.
  • Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.
  • Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.