Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept
15 minuten
Recept Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas: bereidingswijze
Pupusas is een traditioneel gerecht uit El Salvador: het is het best te vergelijken met een tortilla’s, rijkelijk gevuld met bijvoorbeeld groenten, bonen of vlees. Ik maak een vulling van courgette en kaas. Fris en toch lekker vullend.
Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 170 g courgette
- 250 g maïsmeel van het merk PAN Harina de Maiz Blanco Precocida, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
- 1 tl zout
- 350 ml water
- 170 g geraspte kaas
- Olie
Instructies
Instructies
- Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij. Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.
- Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.
- Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.
- Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!