Saus

Saus is de geheime kracht achter elke maaltijd – de reden waarom je gerecht nét dat beetje extra krijgt. Of je nu gaat voor een romige, rijke stroganoffsaus of een pittige, frisse salsa, een goede saus tilt alles naar een hoger niveau. Het is die laatste, magische finishing touch die je vlees, vis of groenten van ‘lekker’ naar ‘wow’ tilt. Dus stop met die kant-en-klare potten en leer de kunst van het zelf maken van sauzen die je niet meer wilt missen. Die pot mayo? Die maak je voortaan gewoon zelf!

Saus, saus, saus

Saus is onmisbaar in mijn leven! Ja, echt. Mijn koelkast staat vol met allerlei potjes die zijn gevuld met allerlei sauzen. Daarbij kun je denken aan een standaard saus zoals mayonaise, maar ook aan een heerlijke salade dressing, rijke tomatensaus of de meest lekkere cranberrysaus voor bij een stukje wild vlees. Het gaat alle kanten op!

Saus maken

Het maken van saus kan lastig lijken, maar wist je dat het eigenlijk super makkelijk is? Met de juiste ingrediënten kun je de meest verrassende smaken samenstellen. Het gebruik van verse ingrediënten kan daar ontzettend bij helpen. Wees ook vooral niet bang om met verschillende kruiden te spelen. Voeg toe wat lekker is en maak jouw unieke saus. En als het een keer mislukt, dan is dat niet zo erg, dan probeer je het opnieuw.

Vind je het lastig om zelf iets samen te stellen? Dan ben ik hier om jou te helpen. Ik vertel je precies wat je nodig hebt voor de sauzen én leg je stap voor stap uit hoe je de sauzen het beste kunt bereiden. Makkelijk met Miljuschka it is!

De lekkerste sauzen

Sauzen, op mijn website vind je er honderden. Zo maak ik bolognese saus, hollandaise saus, teriyaki saus, stroganoff saus, andalouse saus, pesto saus en nog veel meer. Benieuwd naar gerechten met top sauzen? Dit zijn mijn favorieten: Croque madame met bechamelsaus en een spiegeleiSpaghetti bolognese: zo maak je mijn klassieke bolognesesausbroccoli en biefstuk teriyakistroganoff met kipgehaktballetjespita falafel met frisse tahinisausappelbollen met vanillesaushasselback knolselderij met paprikaboter en romesco sausknolselderijsteak met Italiaanse groene kruidensaus en (veel) kappertjesbraadworst in cider-mosterdsaussmokey spareribs met homemade barbecuesaus en gestoofde kip in pindasaus met pompoen en paprika.

Deze sauzen zijn overigens ook echt heerlijk: hollandaisesaus maken in een blenderZelf pesto maken: basilicumpesto én andere variantenmayonaise maken: zo maak je zelf mayo met een staafmixermosterd citroendressing, veganaise zelf maken; mayonaise maar dan vegan en 5 sausjes om zelf te maken.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën