Mosterd citroendressing

Categories: Recept

Wist jij dat deze mosterd citroendressing één van mijn favorieten is? Ik kan echt niet zonder en heb altijd wel een potje op voorraad staan. Je maakt deze dressing namelijk supersnel zonder al te veel gedoe. Heerlijk voor over een frisse salade, tussen je sandwich of als extra topping op jouw bruschetta met mozzarella

Shake it

Dat overgieten van mengkom naar pot is helemaal niet handig, vaak resulteert dat in een grote klieder bende. Ik vind het daarom fijn om mijn dressing te maken in een leeg brandschoon potje. Hiervoor kun je bijvoorbeeld jouw lege pindakaas of jam pot gebruiken. Alle ingrediënten stop je er in, even shaken alsof je de beste bartender ooit bent, én dan heb je een heerlijke frisse dressing. Het fijnste is dat je deze ook nog eens heel lang kunt bewaren in de ijskast, tot wel zes maanden. No effort!

Mosterd citroendressing

In dressings draait het om balans – zoet, zuur, zout, bitter – het moet elkaar goed aanvullen. In deze dressing zorgt de citroen voor de frisheid en de mosterd voor de pit. Ik gebruik de citrusvrucht graag, omdat het een zware maaltijd direct wat lichter kan maken. Daarnaast is het frisse zuurtje enorm lekker in combinatie met de grove mosterd. De mosterd is verantwoordelijk voor de pit en bindt de dressing. Hierdoor passen de verschillende smaken nog beter samen. Hoe je deze mosterd citroendressing maakt? Dat lees je hieronder. 

BZ2A4786

Mosterd citroendressing

4 van 30 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten

Benodigdheden

  • 1 luchtdichte pot
  • 1 eetlepel
  • 1 rasp

Ingrediënten
 

  • 200 ml olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el honing
  • 4 el grove mosterd
  • 1 citroen
  • 100 ml balsamico
  • zout
  • peper
  • 4 el augurken sap uit pot

Instructies
 

  • Schenk de olijfolie en de balsamico in de glazen pot.
  • Voeg de honing, de grove mosterd en de mayonaise toe.
  • Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Rasp de citroen en voeg de citroenrasp toe aan het mengsel. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp het sap uit. Voeg toe aan het mengsel.
  • Schenk het augurken sap bij het mengsel.
  • Sluit de pot en shake alles goed door elkaar. Je kunt de dressing tot 6 maanden bewaren in de ijskast.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Wil je meer weten over dressings? Lees dan ook het artikel ‘alles over dressings‘. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.