Boerenkoolrisotto

30 minuten

Weer zo’n onderschatte groente. Lieve mensen, er is meer met boerenkool te maken dan stamppot en chips. Risotto is meditatie, je moet gewoon gefocust blijven roeren. Pas wel op dat ie niet te papperig wordt, de rijst moet een bite houden.

Boerenkoolrisotto

Boerenkoolrisotto

4.70 van 10 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • Vergiet
  • blender of staafmixer

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 350 g arboriorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 650 ml hete kippen- of groentebouillon
  • 100 g blauwe kaas bijv. stilton of roquefort
  • tuinkers om te garneren

Voor de boerenkoolpuree

  • 150 g panklare boerenkool
  • 75 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g basilicum
  • 40 g walnoten fijngehakt
  • 1 soeplepel hete kippen of groentebouillon

Instructies
 

  • Blancheer voor de boerenkoolpuree de boerenkool 2 minuten in gezouten water. Giet hem af in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Maal de boerenkool, olijfolie, knoflook, gehakte Parmezaanse kaas, het basilicum, de walnoten en een soeplepel bouillon in de blender tot een gladde puree.
  • Verhit de 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui in circa 5 minuten glazig en zacht. Voeg de rijst toe en bak hem even mee, zodat alle korrels worden bedekt met een dun laagje olie. Zet het vuur hoog, giet de wijn erbij en laat de alcohol in een paar minuten verdampen. Blijf roeren, zodat de rijst niet aanbakt. Zet het vuur iets lager en voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Herhaal tot alle bouillon bijna op is (houd 1 lepel bouillon achter om de risotto mee af te maken). Dit duurt circa 15 minuten.
  • Voeg de boerenkoolpuree toe. Meng goed, proef en breng op smaak met zout en peper. Proef of de rijst beetgaar is (hij mag niet papperig zijn). Voeg zo nodig de rest van de bouillon toe en laat nog een paar minuten koken. Verkruimel de blauwe kaas erover en garneer met wat tuinkers.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Boerenkoolrisotto

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.