Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender en wordt beschouwd als de heiligste periode voor moslims. Gedurende deze maand vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang, onthoudend van eten, drinken en zondig gedrag. Het vasten bevordert zelfdiscipline, reflectie en empathie. De dag begint met de maaltijd “Suhoor” voor zonsopgang en eindigt met “Iftar” bij zonsondergang. Wat je dan eet? Dat zie je hier,
Ramadan
Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender en wordt beschouwd als de heiligste periode voor moslims. Gedurende deze maand vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang, onthoudend van eten, drinken en zondig gedrag. Het vasten bevordert zelfdiscipline, reflectie en empathie. De dag begint met de maaltijd “Suhoor” voor zonsopgang en eindigt met “Iftar” bij zonsondergang. De ramadan wordt afgesloten met Eid-al-Fitr, een belangrijk religieus feest.
Eid-al-Fitr
Tijdens de viering Eid-al-Fitr komen families en vrienden bijeen om te bidden, te genieten van heerlijk eten en om elkaar een gezegend feest te wensen. Er worden vooral traditionele gerechten geserveerd en zoete lekkernijen zijn zeer geliefd.
De lekkerste gerechten
De variatie aan gerechten zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt in deze keuken. Of je nu kiest voor een simpele maaltijd, ingewikkelde maaltijd of creatieve maaltijd – de lekkerste gerechten zet ik voor je op een rijtje: hartige baklava met zoete aardappel en feta, bastilla, lamstajine, harira, kleurige couscoussalade, couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten, gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten, couscous met gestoofde groenten, granenbowl met geroosterde harissakip en groenten, freekeh-salade met biet en broccoli, honing kaneelrolletjes, baghrir met pistache en honing, amandelkoekjes met kardemom dadelkoekjes en baklava vind ik heerlijk, vooral met een kop Marokkaanse thee.
Meer recepten vind je op Miljuschka.nl.