Mijn favorieten: Perfect voor Pasen

Mil Portret Pasen, paasei, eieren, hoed, geel 2022 Stef Nagel HR

Een traditie waar ik altijd naar uitkijk: is Pasen. Met de paasdagen in het vooruitzicht deel ik mijn ultieme favorieten die perfect passen bij deze feestelijke dagen én natuurlijk de lekkerste paasrecepten. 

Begin de dag met een paasbrunch

Met Pasen is het traditie dat we thuis allemaal uitslapen. Maar nadat ik ontwaak en onder mijn fantastische Coco & Cici dekbed vandaan kruip, is het tijd voor brunch. Tijdens Pasen vind ik het heerlijk om lekker lang aan tafel te zitten en is een paasbrunch een must. Ik trek alles uit de kast en maak allerlei gerechten. Daarbij kun je denken aan mijn klassieke quiche Lorraineeggs benedict met een twist en hartige scones met kaas, kruiden en beenham. Eén ding hebben deze gerechten met elkaar gemeen: ze zijn heerlijk met een glas verse jus d’orange. Het zorgt niet alleen voor de nodige vitamines, maar ook voor een heerlijke frisse smaak die perfect samengaat met diverse gerechten. Natuurlijk schenk ik graag uit een prachtig karaf, het karaf Pols Potten is daar ideaal voor. Met zijn elegante vorm en verfijnde details voegt dit karaf niet alleen stijl toe aan de tafelsetting, maar zorgt het er ook voor dat je jus d’orange op de juiste manier wordt gepresenteerd. Het prachtige design is een lust voor het oog en zal zeker indruk maken op je gasten.

Asperges in het lentezonnetje

De lente is mijn favoriete periode van het jaar en niet zonder reden. In de lente, rondom Pasen, begint het aspergeseizoen! En geloof me, ik kan er geen genoeg krijgen. Dus wanneer Pasen in zicht komt, zet ik maar al te graag flink wat aspergegerechten op tafel. Een absolute favoriet is mijn zelfgemaakte aspergesoep. Met verse bouillon, romige room en natuurlijk de perfect geschilde asperges. Ik schil ze zelf altijd met mijn vertrouwde dunschiller van Microplane.  

Maar daar blijft het niet bij! Een verrukkelijke sandwich met roomkaas, ei en asperges kan ook niet ontbreken tijdens de paasdagen. De combinatie van roomkaas en asperges is simpelweg onweerstaanbaar. Duik de keuken in, haal die dunschiller tevoorschijn en laat de asperges je inspireren.

Paasrecepten

Met de paasdagen sta ik eigenlijk de hele tijd in de keuken, het is een soort Kerst, maar dan iets minder stressvol. Eén van mijn absolute favorieten is mijn luxe quiche met truffel. De combinatie van romige kaas, verse groenten en het rijke aroma van truffel is simpelweg goddelijk. Mijn cranberry ricotta scones zijn ook altijd een groot succes en natuurlijk mag het Italiaanse Paasbrood ook niet ontbreken op tafel. 

Om deze heerlijkheden op een feestelijke manier te presenteren, kies ik vaak voor een mooi plateau. Het taartplateau van Serax, vervaardigd van porselein, is toch wel een hele mooie. Het plateau is vaatwasmachine- en magnetronbestendig en wordt geleverd in een luxe geschenkdoos. Écht een cadeautje voor jezelf.

Tijdens Pasen, mogen natuurlijk ook de eieren niet ontbreken. Ik maak ze op allerlei manieren klaar: van een feestelijk omelet met fruit en cottage cheese tot gevulde eieren met zalm en scrambled eggs. Maar eerlijk is eerlijk, er gaat niets boven een simpel gekookt eitje. En wat maakt het serveren van zo’n eitje nog leuker? Een mooie eierdop natuurlijk!

Dit jaar heb ik gekozen voor de prachtige eierdoppen van Villeroy & Boch. Deze eierdoppen voegen net dat beetje extra toe aan mijn paastafel. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens stijlvol en vrolijk. En laten we niet vergeten dat deze eierdoppen ook geweldig zijn voor kinderen. Ze vinden het fantastisch om hun eigen gekookte ei te kunnen eten uit zo’n leuke dop. Het maakt het paasontbijt of de brunch extra speciaal.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.