De sandwich met roomkaas, ei en asperges

10 minuten

In de drukte van alledag is het soms een uitdaging om een snelle, maar toch voedzame lunch op tafel te zetten. Deze eenvoudige sandwich met roomkaas, ei en asperges biedt uitkomst. Met slechts drie hoofdingrediënten creëer je een smakelijke maaltijd die binnen no-time klaar is. Hoewel ik in dit recept groene asperges gebruik, kun je ook witte asperges nemen, zeker nu ze volop in het seizoen zijn.

Sandwich met roomkaas, ei en asperges

Zoals ik al zei is het een eitje om deze lekkere sandwich te maken. Je ingrediënten zijn dan ook op een een hand te tellen. Het enige wat je nodig hebt zijn: boterhammen, roomkaas, groene asperges, eitjes en verse dille. Om de sandwich met roomkaas, ei en asperges te maken gebruik ik naturel roomkaas. Je kunt eventueel ook kiezen voor een roomkaas met een smaakje. Zelf vind ik roomkaas met bieslook bijvoorbeeld heerlijk. Maar gebruik vooral jouw favoriet!

Groene asperge

Groene asperges zijn ontzettend lekker. Ze staan ook wel bekend als wilde asperges. In tegenstelling tot de witte asperge, groeit de groene asperge boven de grond. De mooie groene kleur krijgt de groene asperge door het zonlicht. De smaak van de groene asperge is bovendien geweldig: ze hebben een lekkere bite en een meer kruidige tot hartige smaak dan de witte asperge. Daarnaast zijn ze rijk aan voedingsstoffen. 

Ook het seizoen van de groene asperge is redelijk kort. Je kunt ze krijgen tussen maart en juni. Gelukkig, wordt deze groene groente ook bevroren verkocht, hierdoor kun je er bijna het hele jaar van genieten. Koop je de groene asperges vers? Let dan goed op de versheid. Wist je overigens dat je de versheid kunt testen? Je pakt twee asperges en wrijft ze tegen elkaar aan. Hoor je een piepend geluid? Dan weet je zeker dat ze ultra vers zijn.

Het bereiden van de groene asperge is niet lastig. Je snijdt enkel het droge onderkantje eraf en klaar is kees. De groene asperge kun je namelijk zelfs rauw eten. Máár je kunt ze natuurlijk ook roosteren, grillen of stomen. 

Tips voor de perfecte sandwich

  • Broodkeuze: Een stevig, ambachtelijk brood werkt het beste voor deze sandwich. Denk aan zuurdesem of een dik gesneden volkorenbrood.
  • Variatie: Experimenteer met verschillende soorten roomkaas, zoals kruidenroomkaas of een variant met knoflook voor extra smaak.
  • Seizoensgebonden: Hoewel asperges een lentegroente zijn, kun je buiten het seizoen gegrilde courgette of paprika als alternatief gebruiken.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook andere groenten gebruiken in plaats van asperges?

Absoluut! Hoewel asperges een unieke smaak en textuur bieden, kun je ook experimenteren met gegrilde courgette, paprika of zelfs spinazie voor een andere twist.

Is er een veganistische optie voor dit recept?

Voor een veganistische variant kun je kiezen voor een plantaardige roomkaas en een ei-vervanger zoals een tofu scramble 

Ben je benieuwd naar meer recepten met groene asperges? Maak dan eens mijn groene aspergesoep, groene asperges en radijsjes met pistache-bosuipesto, groene asperges uit de oven of broodje rosbief met groene asperges en blauwe kaas.

sandwich roomkaas asperge en ei

Sandwich met roomkaas, ei en asperges

4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Porties 2 personen
Calorieën 454 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 boterhammen naar keuze
  • 100 gr roomkaas
  • 250 gr groene asperges
  • 4 eitjes gekookt
  • verse dille
  • peper en zout

Instructies
 

  • Rooster naar wens de boterhammen. Besmeer met de roomkaas en bestrooi met dille
  • Rooster of kook de groene asperges en verwijder de houtige onderkant. Beleg de boterhammen met de groene asperges, het gekookte eitje en de verse dille.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 454kcalKoolhydraten: 32gProteine: 21gVet: 27gVerzadigde vetten: 13gTrans Fat: 1gCholesterol: 382mgNatrium: 533mgKalium: 500mgVezels: 4gSuiker: 7gVitamine A: 2092IUVitamine C: 7mgCalcium: 258mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.