Mijn favoriete recepten voor Pasen: 5 gerechten voor een goedgevulde Paastafel

pasen bakrecepten voor PasenHet is bijna Pasen en misschien ben je al druk bezig met de voorbereidingen. Ga je dit jaar een lekker Paasontbijt, brunch of lunch maken? Ik heb vijf recepten voor Pasen op een rij gezet voor een goed gevulde Paastafel. Een combinatie van zoete en hartige gerechten voor een heerlijke afwisseling. Geniet ervan!

Mijn favoriete recepten voor Pasen: 5 gerechten voor een goedgevulde Paastafel

1 – Glutenvrije quiche met gerookte zalm

Glutenvrije zalmquiche met gerookte zalm

Bij een Paasbrunch hoort een goed gevulde tafel met zowel hartige als zoete lekkernijen. En een quiche mag hierbij eigenlijk niet ontbreken. Deze quiche is kinderlijk eenvoudig om te maken – en heel slim eerder voor te bereiden, zodat je niet op Pasen de hele ochtend in de keuken hoeft te staan. De quiche is namelijk gemakkelijk een dag van te voren maken; voordat je het serveert warm je de quiche nog even op in de oven. 

Hier vind je het recept voor de glutenvrije quiche met gerookte zalm.

2 – Sodabrood 

Sodabrood

Ook een goed brood mag niet ontbreken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit bij de bakker te halen, maar waarom zou je dit niet zelf maken? Met dit recept kun je meteen aan de slag, het maken is namelijk erg gemakkelijk. Waarom het een sodabrood heet? Dat komt omdat ik voor dit brood een ander rijsmiddel gebruik, geen gist, maar baking soda. Leg bij het brood verschillende soorten broodbeleg, hartig en zoet, zo kan iedereen zijn eigen brood naar wens beleggen.

Hier vind je het recept voor het sodabrood.

3 – Een van mijn favoriete recepten voor Pasen: aardbeienscones met witte chocolade

aardbeienscones met witte chocolade

Ik had het al even over de Paastafel, waar ook zoete dingen niet mogen missen. Scones zijn hier een goed voorbeeld van! Deze scones maak ik met aardbeien en witte chocolade erdoor heen – een verrassende twist! Bij de scones kun je ook nog je favoriete fruitjam, clotted cream en verse aardbeien serveren. 

Hier vind je het recept voor de aardbeienscones met witte chocolade.

4 – Hartige muffins met kip en erwtjes

Hartige muffins

Deze hartige muffins zijn snel te maken – en vaak ook snel opgegeten… De basis van de muffins zijn eieren, maar de muffins zijn met hartelust te vullen met wat jij lekker vindt. Ik gebruik kip, feta, doperwten en bosuitjes, maar misschien ga jij graag voor een vegetarische variant, of juist eentje met extra veel kaas en groenten. Ze zijn ook makkelijk om in te vriezen, dus ook dit kun je eventueel van te voren al maken. 

Hier vind je het recept voor de hartige muffins met kip en erwtjes.

5 – Paascake met marsepein

paascake 02

En last but not least een heerlijke Paascake met marsepein. Bij alle soorten feestdagen hoort natuurlijk iets dat typerend is voor die dag. Bij Pasen zijn dat eieren, maar een goede Paascake vind ik ook zeker in dat rijtje passen. Voor de vulling van de cake gebruik ik abrikozen en cranberry’s en bovenop, als klap op de vuurpijl: chocolade paaseitjes!

Hier vind je het recept voor de Paascake met marsepein.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.