Hartige scones met kaas, kruiden en beenham

35 minuten

Een uitstekende lunch: hartige scones met kaas, kruiden en beenham. Je maakt het deeg voor de scones gemakkelijk zelf, een erg leuk klusje om te doen.

Hartige scones: helemaal naar jouw smaak aangepast

Je kunt uiteraard naar hartelust variëren met de ingrediënten voor deze hartige scones. Kies andere kruiden, voeg zongedroogde tomaatjes toe of vervang de beenham door gebakken champignons om deze lekkere scones vegetarisch te maken. It’s up to you!

Toch lieve zoete scones? Bak dan deze aardbeienscones met witte chocolade

Hartige scones

Hartige scones

Hartige scones met kaas, kruiden en beenham

No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Keuken Engelse keuken
Porties 12 stuks

Ingrediënten
 

  • 20 g groene kruiden bijv. basilicumblad, peterselieblad en/of bieslook
  • 450 g zelfrijzend bakmeel gezeefd + extra
  • 1 tl fijn zout
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 225 ml melk
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 150 g roomkaas naturel
  • 6 plakken beenham gehalveerd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de kruiden heel fijn.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel met het fijne zout en wat zwarte peper in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de koude boter toe en meng het geheel met de pulse-knop snel tot fijne kruimels. Voeg de fijngehakte kruiden en de oude kaas toe en laat kort mengen. Stort in een mengkom, giet de melk erbij en roer tot een deeg.
  • Bestuif je werkvlak met wat zelfrijzend bakmeel. Stort het deeg erop en kneed het kort door. Druk met je vingers of een met bakmeel bestoven deegroller tot een schijf van 3 cm dik. (Let op: niet dunner, anders rijzen de scones te weinig.) Steek er 12 rondjes van 5 cm doorsnee uit. Verdeel de deegrondjes over de bakplaat.
  • Bak de hartige scones in 10-15 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen.
  • Prak de lente-ui met een vork door de roomkaas. Heb je toevallig nog wat kruiden over, hak die dan fijn en meng ze er ook door. Breng de roomkaas op smaak met zout en peper. Halveer de scones en besmeer de onderste helften met roomkaas. Drapeer er een halve plak beenham op en plaats de kapjes erop.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.