Makkelijk weekmenu voor week 34

Categorieën: Receptbundels

Van hittegolf naar wateroverlast

Wat een week is het geweest! Van temperaturen die dagelijks boven de 30 uitkwamen naar – volgens de voorspelling – een week vol met stortvloedbuien. Gelukkig hoef je je over het menu voor de komende week alvast geen zorgen meer te maken!

Maandag – Pad Thai

Pad thai met kip

Een van mijn favoriete Thaise gerechten is Pad Thai. Het is makkelijk om klaar te maken en snel zodat je niet lang in de – waarschijnlijk nog plakkerige keuken – hoeft te staan.

Vind hier het recept voor de Pad Thai

Dinsdag – Limoenkip met koriander

Limoen kip met koriander

Van Thailand naar Mexico met dit heerlijke gerecht voor limoenkip met koriander.

Vind hier het recept voor de limoenkip met koriander

Woensdag – Gehaktballetjes met citroen roomsaus

Citroen gehaktballetjes

Inmiddels hebben velen van jullie dit lekkere en frisse gerecht al gemaakt. Een van de meest gestelde vragen was; waar moet ik dit bij eten? Daar zijn natuurlijk vele mogelijkheden voor. Ik vind het heerlijk met geroosterde bloemkool uit de oven en gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld. Maar een lekkere grote groene salade kan ook!

Vind hier het recept voor de citroengehaktballetjes

Donderdag – Zoet zure noedels met ananas

Zoet zure noedels met ananas

Een lekker zomers gerecht zijn deze zoet zure noedels met ananas. Hou je niet van varkensvlees dan kun je dat ook prima vervangen door bijvoorbeeld kip of runderreepjes.

Vind hier het recept voor de zoet zure noedels

Vrijdag – Thaise garnalensoep

Thaise garnalensoep

Vrijdag soepdag! En met deze heerlijke Thaise garnalensoep zit je altijd goed. Wat het ook voor weer is.

Vind hier het recept voor de Thaise garnalensoep

Zaterdag – Couscoussalade met groente

Couscous met groentestoof

Dit lekkere gerecht voor couscoussalade met lekker veel groente is vegetarisch. Maar voel je vooral vrij om er extra vlees aan toe te voegen of bij te serveren als dat meer je ding is.

Vind hier het recept voor de couscoussalade

Zondag – Surinaams schaafijs

Surinaams schaafijs

Ik heb natuurlijk geen zinnig idee wat voor weer het de volgende week zondag is, maar ik hoop op een zonnige dag. Eentje met temperaturen van rond de 25 graden. Dat is hoog genoeg voor mij! En dan is dit lekkere Surinaamse schaafijs makkelijk om te maken en zooo lekker verfrissend!

Vind hier het recept voor Surinaams schaafijs

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!