Soep recepten

Dit recept valt onder

Thaise garnalensoep

Samenvatting

  • Bereiden 25 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

12 tijgergarnalen 

1 Chilipeper

2 tenen knoflook

2 sjalotten 

6 Limoen blaadjes 

2 stengels sereh (citroengras)

150 gr paddenstoelen mix

1 limoen

60 ml vissaus 

1 el tamarinde pasta

1 bosje koriander 

2 bosuien stengels 

1 paksoi 

Zonnebloemolie

Sharing is caring!

Thaise garnalensoep

Van soeprecepten kun je er nooit genoeg hebben. En deze Thaise garnalensoep is een zomerse topper. Want hoewel veel mensen soep toch al snel associëren met winter en comfortfood, kun je prima soep eten in de zomer.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat je beter warme gerechten kunt eten tijdens een hittegolf dan koude gerechten. Daarmee voorkom je een te grote shock op je systeem en koel je uiteindelijk beter af.

Deze Thaise garnalensoep zit bomvol met smaak en is lekker licht. Wat fijn is in de zomer!

Of probeer eens deze verfrissende gazpacho!

Thaise garnalensoep

Thaise garnalensoep

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 12 tijgergarnalen 
  • 1 Chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten 
  • 6 Limoen blaadjes 
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 150 gr paddenstoelen mix
  • 1 limoen
  • 60 ml vissaus 
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 bosje koriander 
  • 2 bosuien stengels 
  • 1 paksoi 
  • Zonnebloemolie

Instructies

    1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen.
    2. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de garnalenkoppen en schalen goed hard aan.
    3. Voeg 1.5 water toe en breng aan de kook.
    4. Snipper ondertussen de Chilipeper de knoflook en de sjalotten.
    5. Zodra het water kookt zeef je de schalen en koppen uit het water.
    6. Voeg nu de Peper knoflook sjalotten tamarinde pasta.
    7. Kneus de citroengras en voeg samen met de limoen blaadjes toe aan de bouillon. Kook nog 15 min door.
    8. Snijd de paddenstoelen in plakjes en kook Samen met de garnalen laatste 5 min mee.
    9. Voeg dan het sap van de limoen toe en vissaus en breng verder op smaak met zout en eventueel peper.
    10. Vis het citroengras en Limoenblad uit de soep.
    11. Snijd de paksoi en bosui in fijne reepjes en verdeel over de soep koppen.
    12. Giet hier de hete soep over en verdeel de garnalen eerlijk over de koppen.
    13. Maak af met wat verse koriander. 

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt.

Nog meer lekkers