Dit gerecht van gehaktballetjes met citroen-roomsaus is lekker fris, al moet je er wel heel even de keuken voor in. Maar het is wel meer dan de moeite waard!
Ben je fan van gehaktballetjes? Check dan zeker ook mijn Zweedse gehaktballetjes.

Gehaktballetjes met citroen-roomsaus
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 gr gehakt half om half
- 1 el mosterd
- 1 el ketjap manis
- 1 ei
- 1 tl cayenne
- 45 gr parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Indien nodig paneermeel
- 1 kleine ui
Citroensaus
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 200 ml slagroom
- Rasp en sap van 1 citroen
- Verse peterselie om te serveren
Bereidingswijze:
Instructies
- Voor het gehakt fruit je eerst heel fijn gesneden ui aan in boter of olie tot deze glazig zijn. Haal uit de pan en doe bij het gehakt.
- Voeg de mosterd, ketjap, ei, cayenne, parmezaanse kaas en peper en zout toe en mix het goed. Is je gehakt wat te vochtig? Voeg dan wat paneermeel toe. Dit is meestal genoeg met 1 of 2 eetlepels.
- Draai kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit een koekenpan met olie en boter en braad hierin de balletjes rondom goudbruin en gaar.
- Haal de balletjes uit de pan en voeg de room toe aan de pan. Roer goed alle deeltjes die nog in de pan zitten los en voeg citroenrasp en sap toe.
- Laat het geheel iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de balletjes met de citroensaus en verse peterselie erover gestrooid.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.