Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Gehaktballetjes met citroen-roomsaus

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 2 personen

Ingredienten

300 gr gehakt half om half

1 el mosterd

1 el ketjap manis

1 ei

1 tl cayenne

45 gr parmezaanse kaas

peper en zout

Indien nodig paneermeel

1 kleine ui

Citroensaus

1 el olijfolie

1 el boter

200 ml slagroom

rasp en sap van 1 citroen

Verse peterselie om te serveren

Sharing is caring!

Hittegolf

In theorie zou ik natuurlijk eindeloos ijsjes kunnen blijven delen, maar het is een feit dat we toch moeten eten. Hittegolf of geen hittegolf.

Dit gerecht van gehaktballetjes met citroen-roomsaus is lekker fris, al moet je er wel heel even de keuken voor in. Maar het is wel meer dan de moeite waard!

Op de barbecue

En met een gietijzeren pan kun je dit ook gewoon buiten op de barbecue bereiden!

Ben je fan van gehaktballetjes? Check dan zeker ook mijn Zweedse gehaktballetjes

Citroen gehaktballetjes

Gehaktballetjes met citroen-roomsaus

Aantal personen: 2 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt half om half
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 ei
  • 1 tl cayenne
  • 45 gr parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Indien nodig paneermeel
  • 1 kleine ui

Citroensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 200 ml slagroom
  • rasp en sap van 1 citroen
  • Verse peterselie om te serveren

Instructies

  1. Voor het gehakt fruit je eerst heel fijn gesneden ui aan in boter of olie tot deze glazig zijn. Haal uit de pan en doe bij het gehakt.
  2. Voeg de mosterd, ketjap, ei, cayenne, parmezaanse kaas en peper en zout toe en mix het goed. Is je gehakt wat te vochtig? Voeg dan wat paneermeel toe. Dit is meestal genoeg met 1 of 2 eetlepels.
  3. Draai kleine balletjes van het gehakt.
  4. Verhit een koekenpan met olie en boter en braad hierin de balletjes rondom goudbruin en gaar.
  5. Haal de balletjes uit de pan en voeg de room toe aan de pan. Roer goed alle deeltjes die nog in de pan zitten los en voeg citroenrasp en sap toe.
  6. Laat het geheel iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de balletjes met de citroensaus en verse peterselie erover gestrooid.

Nog meer lekkers