Pad Thai met kip recept
Pad Thai of rijstnoedels gebakken op Thaise wijze is een smakelijk eenpansgerecht. Het wordt zowel verkocht door etenskraampjes op straat als in de restaurants. Elke Thaise chef weet hoe hij pad thai moet maken, maar allemaal maken ze het anders klaar. Mijn favoriete recept voor dit Thaise noedelgerecht bevat alle klassieke ingrediënten, maar ik voeg graag kippendijen toe in plaats van garnalen. Dat is mijn favoriete Pad Thai. Een heerlijk gerecht!

Pad Thai met kip
Ingrediënten
- 200-250 g rijstnoedels
- 3 knoflookteentjes
- 1 rode peper
- 1 kleine ui
- 350 g kippendij, in dunne plakjes
- 2 eieren, los geklutst
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el water
- 200 g taugé
- 1 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 1 el limoensap, plus halve limoenen als garnering
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Chilivlokken, als garnering
- 30 g pinda’s, als garnering
- 1 bosje verse koriander, als garnering
Instructies
Laat de noedels ongeveer 10 minuten in een kom heet water wellen.
Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper het uitje.
Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
Kluts de eieren los en zet alles klaar, want het bakken dadelijk gaat snel!
Verhit ondertussen een wok of diepe koekenpan met de olie tot deze zeer heet is.
Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en roerbak deze 1 minuut.
Voeg de plakjes kip toe en roerbak deze 2 minuten.
Schuif de reepjes kip naar één kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren.
Voeg de los geklutste eieren toe en schep ze rustig om, zodat er een roerei ontstaat.
Voeg de uitgelekte noedels en 3 eetlepels water toe.
Voeg de taugé, sojasaus, vissaus, pindakaas en limoensap toe.
Schep goed om en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel over vier borden en strooi de pinda’s eroverheen.
Notes
Weight Watchers punten:
Groen: 14 punten, Blauw 13 punten, Paars 13 punten