Makkelijk weekmenu voor week 29

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een nieuw makkelijk weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten

Gevulde paprika

Misschien heb je wel eens gevulde paprika gegeten: ze worden vaak gevuld met gehakt en/of rijst, met daar bovenop een dakje van de paprika. Dit recept is een andere versie op de gevulde paprika, namelijk doormidden gesneden. De Mediterrane vulling bestaat uit doperwtjes, parelcouscous, ui en gehakte amandelen. Veel kleur op je bord – en helemaal vegetarisch. 

Hier vind je het recept voor de gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten.

Dinsdag – Romige groene groentesoep

romige groene groente soep

We zetten de vegetarische koers voort op de dinsdag met een recept vol groentes. Deze romige groentesoep is ideaal om restjes uit de koelkast op te maken. Ik gebruikte – de naam verklapt het al – groene groentes zoals broccoli, courgette, erwten en prei. Tip: deze soep laat zich gemakkelijk invriezen. 

Hier vind je het recept voor de romige groene groentesoep.

Woensdag – Lasagne met ham en ricotta

Makkelijke lasagne met ham en ricotta

Deze zomerse lasagne is erg simpel te maken. Dit gerecht bevat lekker veel ricotta, tomaten en ham en ik serveer er een frisse groene salade bij. Een half uurtje in de oven en in de tussentijd ruim ik gelijk de keuken op én schenk ik een glaasje wijn voor mezelf in. Aan tafel!

Hier vind je het recept voor de lasagne met ham en ricotta.

Donderdag – Frisse Thaise noedelsalade

Thaise salade

Deze Thaise noedelsalade is fris en perfect voor een zomerse dag. De salade is gevuld met gepocheerde kip, noedels, gember, veldsla en veel kruiden. Daar overheen gaat een dressing: de ideale doordeweekse maaltijd. 

Hier vind je het recept voor de frisse Thaise noedelsalade.

Vrijdag – Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

gnocchi caprese

Iedereen kent wel salade caprese, de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Voor dit gerecht heb ik er een variatie op gemaakt, waarbij ik gnocchi gebruik. Dit maakt het gerecht wat vullender, perfect voor het avondeten. Erg simpel te maken na een drukke werk week en een ideaal zomers recept. Tip: besprenkel de kom met je favoriete olijfolie én zeezoutvlokken. 

Hier vind je het recept voor de gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht.

Zaterdag – BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing

BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing

Het is tijd om lekker te gaan barbecueën en daar horen uiteraard mijn bbq-recepten bij. Ik vind het altijd lekker om tussen de vleesgerechten door ook wat vis op de grill te leggen. Deze spiesen bevatten reuzengarnalen en coquilles. Serveer ze met een smaakvolle limoendressing voor een frisse twist. Ook lekker met andere barbecue-gerechtjes, zoals corn on the cob of geroosterde groenten met kikkererwten.

Hier vind je het recept voor de bbq spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing.

Zondag – Zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt

Zomerse ijslolly's met bramen en yoghurt

Eindelijk begint de zon lekker te schijnen en met dat weer wil je liever niet binnen zitten, maar direct naar buiten gaan. Daarom heb ik voor op de zondag deze keer een ander “bakrecept”, namelijk zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt. Een gezondere versie – en ook zeker lekker voor de kids. 

Hier vind je het recept voor de zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!