Gezonde recepten

Dit recept valt onder

Frisse salade met waterkers en geroosterde tomaten

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

150 gram veldsla

50 gram waterkers

0,5 komkommer

4 kleine tomaten

100 gram feta

50 gram amandelschaafsel

100 gram granaatappelpitjes

1 tl mosterd

1 el tomatenazijn

50 ml olijfolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Frisse salade

Deze heerlijke frisse salade is ideaal voor een zomerse avond als maaltijdsalade. Wil je het nog meer body geven voeg dan bijvoorbeeld wat gekookte eitjes toe of voeg wat gekookte of gerookte kipfiletstukjes toe aan de salade.

Waterkers

In deze salade gebruikte ik waterkers en veldsla. Hou je niet van het nootachtige van waterkers dan kun je dat natuurlijk ook vervangen door willekeurig welke slasoort je maar lekker vindt. Ik hou van waterkers. Niet altijd te krijgen dus ook in dat geval, kun je of meer veldsla toevoegen of een andere slasoort

Geroosterde tomaten

Heb je minder tijd of geen zin om de tomaten te roosteren dan kun je dat natuurlijk overslaan en de tomaten rauw in de salade verwerken. Maar persoonlijk vind ik het echt een toevoeging door de tomaten even kort te grillen in de grilpan. Ze worden er zacht zoet en extra lekker van!

Voor het allersimpelste saladerecept check je deze even!

Salade met waterkers en geroosterde tomaten

Salade met waterkers en geroosterde tomaten

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla
  • 50 gram waterkers
  • 0,5 komkommer
  • 4 kleine tomaten
  • 100 gram feta
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 el tomatenazijn
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Snijd de tomaten in kwarten en verhit een grillpan. Bestrijk de tomatenparten met olijfolie en bestrooi met zout. Grill aan de platte kanten tot ze iets zacht worden. Laat afkoelen.
    2. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes.
    3. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.
    4. Maak de vinaigrette door mosterd, azijn en olijfolie met een garde te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Meng de veldsla, waterkers, komkommer en tomatenparten. Verkruimel de feta erdoor en hussel de vinaigrette er voorzichtig doorheen.
    6. Garneer de salade met granaatappelpitjes en amandelschaafsel.

Nog meer lekkers