Salade met waterkers en geroosterde tomaten

Deze heerlijke frisse salade met waterkers is ideaal voor een zomerse avond als maaltijdsalade. Wil je het nog meer body geven voeg dan bijvoorbeeld wat gekookte eitjes toe of voeg wat gekookte of gerookte kipfiletstukjes toe aan de salade.

Waterkers

In deze salade gebruikte ik waterkers en veldsla. Hou je niet van het nootachtige van waterkers dan kun je dat natuurlijk ook vervangen door willekeurig welke slasoort je maar lekker vindt. Ik hou van waterkers. Niet altijd te krijgen dus ook in dat geval, kun je of meer veldsla toevoegen of een andere slasoort

Geroosterde tomaten

Heb je minder tijd of geen zin om de tomaten te roosteren dan kun je dat natuurlijk overslaan en de tomaten rauw in de salade verwerken. Maar persoonlijk vind ik het echt een toevoeging door de tomaten even kort te grillen in de grilpan. Ze worden er zacht zoet en extra lekker van!

Voor het allersimpelste saladerecept check je deze even!

Salade met waterkers en geroosterde tomaten
Totale tijd25 minuten

Frisse salade met waterkers en geroosterde tomaten

4.75 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla
  • 50 gram waterkers
  • 0,5 komkommer
  • 4 kleine tomaten
  • 100 gram feta
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 el tomatenazijn
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd de tomaten in kwarten en verhit een grillpan. Bestrijk de tomatenparten met olijfolie en bestrooi met zout. Grill aan de platte kanten tot ze iets zacht worden. Laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes.
  • Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.
  • Maak de vinaigrette door mosterd, azijn en olijfolie met een garde te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla, waterkers, komkommer en tomatenparten. Verkruimel de feta erdoor en hussel de vinaigrette er voorzichtig doorheen.
  • Garneer de salade met granaatappelpitjes en amandelschaafsel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.