Pasta recepten

Dit recept valt onder

Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

250 gr pasta (fussili of penne)

1 blikje artisjokharten (200 gr uitlekgewicht)

1 rode ui, gesnipperd

60 gr zwarte olijven, in ringetjes

100 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gehakt

100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes

4 takjes basilicum, gehakt

50 ml olijfolie

1 bosje groene asperges, in stukken, gekookt

Dressing

1 blikje ansjovis

2 el olie

2 el azijn

peper en zout

Sharing is caring!

Snelle pastasalade

Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.

De aperges zijn vers, maar heb je die niet in huis dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!

Pastasalade met artisjok en ansjovisdressing

Pastasalade met artisjok en ansjovisdressing

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr pasta (fussili of penne)
  • 1 blikje artisjokharten (200 gr uitlekgewicht)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 60 gr zwarte olijven, in ringetjes
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gehakt
  • 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
  • 4 takjes basilicum, gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bosje groene asperges, in stukken, gekookt

Dressing

  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af .en laat uitlekken.
  2. Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
  3. Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.

Nog meer lekkers