Surf & turf op de barbecue
Surf & turf is een term die slaat op het combineren van vlees en vis. Dat kan natuurlijk van alles zijn, maar in dit geval koos ik voor kip en garnaal. Twee smaken die naar mijn mening prima samen gaan en met deze barbecue spiesjes zit je sowieso goed.
Deze spiesjes worden eerst gemarineerd dus laat de smaken wel even tien minuutjes intrekken voor je ze op de gril legt.
Serveer ze met wat extra limoen, saus naar je keuze en verse koriander!

Surf & turfspiesjes op de bbq
Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 gr kipfilet in 4 stukken
- 200 gr grote gamba's ongeveer 2 per spies heb je nodig
Marinade
- 1 teentje knoflook geperst
- 10 gr gember geraspt
- 1 el koriander fijngesneden
- 1 limoen
- 1 el vissaus
- 1 tl chilivlokken
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Meng voor de marinade de knoflook, gember, koriander, sap en rasp van de limoen, de vissaus, chilivlokken en zonnebloemolie door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg de kipstukken en de garnalen voor ongeveer 10 minuten in de marinade. Schep even goed om zodat alle stukken onder de marinade zetten.
- Rijg vervolgens op vier spiesjes
- Gril de spiesen aan alle kanten tot ze goed gaar zijn.
- Serveer warm met de saus van jouw keuze plus extra limoen en koriander.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.