Bijgerecht recepten

Surf & turfspiesjes op de bbq

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

200 gr kipfilet, in 4 stukken

200 gr grote gamba's (ongeveer 2 per spies heb je nodig)

Marinade

1 teentje knoflook, geperst

10 gr gember, geraspt

1 el koriander, fijngesneden

1 limoen,

1 el vissaus

1 tl chilivlokken

2 el zonnebloemolie

peper en zout

Sharing is caring!

Surf & turf op de barbecue

Surf & turf is een term die slaat op het combineren van vlees en vis. Dat kan natuurlijk van alles zijn, maar in dit geval koos ik voor kip en garnaal. Twee smaken die naar mijn mening prima samen gaan en met deze barbecue spiesjes zit je sowieso goed.

Deze spiesjes worden eerst gemarineerd dus laat de smaken wel even tien minuutjes intrekken voor je ze op de gril legt.

Serveer ze met wat extra limoen, saus naar je keuze en verse koriander!

Surf & turfspiesjes

Surf & turf spiesjes

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Dit recept maakt ongeveer vier spiesjes

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet, in 4 stukken
  • 200 gr grote gamba's (ongeveer 2 per spies heb je nodig)

Marinade

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 gr gember, geraspt
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 limoen,
  • 1 el vissaus
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng voor de marinade de knoflook, gember, koriander, sap en rasp van de limoen, de vissaus, chilivlokken en zonnebloemolie door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Leg de kipstukken en de garnalen voor ongeveer 10 minuten in de marinade. Schep even goed om zodat alle stukken onder de marinade zetten.
  3. Rijg vervolgens op vier spiesjes
  4. Gril de spiesen aan alle kanten tot ze goed gaar zijn.
  5. Serveer warm met de saus van jouw keuze plus extra limoen en koriander.

Nog meer lekkers