Dessert recepten

Zomerse pavlova met slagroom en rood fruit

Samenvatting

 • Voorbereiden 15 minuten
 • Bereiden 1 uur, 15 min.
 • Thema Summer madness
 • Aantal personen 8

Ingredienten

4 eiwitten

225 gr suiker

6 tl maizena

1 tl witte wijn azijn

250 ml slagroom

Vers fruit naar keuze

evt munt of citroenmelisse

Sharing is caring!

Zomerse pavlova!

Ah de pavlova…. Die mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje van ultieme desserts. Het is makkelijk om te maken, al moet je wel een aantal dingen in ogenschouw nemen zodat het goed gaat. Het eerste is dat het eiwit natuurlijk opgeklopt moet worden.

Hiervoor gebruik je een brandschone kom en schone klopper. Als het niet vetvrij is zul je merken dat je eiwitten niet stijf worden.

Zorg ook dat er niet een klein beetje eigeel per ongeluk tussenkomt, want ook dan zal je eiwit niet mooi stijf worden. Ik gebruik graag wat azijn en maizena om deze zomerse pavlova goed te stabiliseren.

Heerlijke zomerse pavlova

Recept voor pavlova

Vervolgens is het zaak om de temperatuur van je oven goed te reguleren. Ga at het te hard dan wordt je pavlova bruin en is het niet goed gaar aan de binnenkant. Volg de stappen in het recept hieronder voor de ultieme zomerse pavlova en het kan eigenlijk niet mis gaan.

Topping

Een pavlova zonder topping is als een …. precies. Die topping is net zo belangrijk als de pavlova zelf. Ik hou van lekker veel slagroom en daar dan weer lekker veel zomers fruit op. In dit geval gebruikte ik aardbeien, blauwe bessen, granaatappelpitjes en frambozen, maar je kunt het natuurlijk variëren afhankelijk van het seizoen. Denk bijvoorbeeld in de winter eens aan een pavlova bekleed met noten en chocola.

De eetbare viooltjes zijn een leuke toevoegingen en zorgen voor het wauw effect maar zijn natuurlijk niet essentieel bij deze zomerse pavlova. Behalve bestuiven met poedersuiker kun je er ook voor kiezen om er wat geraspte chocola over te verdelen of iets als geraspte kokos. Je ziet dat de pavlova lekker flexibel is! Geniet ervan!

Vind je deze zomerse pavlova net even te veel werk? Check dan zeker het recept voor mijn pannacotta met aardbeien.

Pavlova met zomers fruit

Zomerse pavlova

Aantal personen: 8
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

 • 4 eiwitten
 • 225 gr suiker
 • 6 tl maizena
 • 1 tl witte wijn azijn
 • 250 ml slagroom
 • Vers fruit naar keuze
 • evt munt of citroenmelisse

Instructies

  Verwarm je oven voor op 150C.
  Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
  Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn
  Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en doe dit in de oven.
  Zet direct de oventemperatuur naar 120˚ C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.
  Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova voorzichtig van het bakpapier afhalen en op een mooie schaal leggen en decoreren met de geklopte slagroom en het verse fruit en evt. gescheurde kruidenblaadjes..

Nog meer lekkers