Zomerse pavlova met slagroom en rood fruit

Hiervoor gebruik je een brandschone mengkom en schone mixer. Als de mixerkom én mixerhaken niet vetvrij zijn, zul je merken dat je eiwitten niet stijf worden.

Zorg ook dat er niet een klein beetje eigeel per ongeluk tussenkomt, want ook dan zal je eiwit niet mooi stijf worden. Ik gebruik graag wat azijn en maizena om deze zomerse pavlova goed te stabiliseren.

Heerlijke zomerse pavlova

Recept voor pavlova

Vervolgens is het zaak om de temperatuur van je oven goed te reguleren. Gaat het te hard, dan wordt -ie te bruin en is het niet goed gaar aan de binnenkant. Volg de stappen in het recept hieronder voor dit ultieme zomerse toetje en het kan eigenlijk niet mis gaan.

Topping

Een pavlova zonder topping is als een …. precies. Die topping is net zo belangrijk als de schuimtaart zelf! Ik hou van lekker veel slagroom en daar dan weer lekker veel zomers fruit op. In dit geval gebruikte ik aardbeien, blauwe bessen, granaatappelpitjes en frambozen, maar je kunt het natuurlijk variëren afhankelijk van het seizoen. Denk bijvoorbeeld in de winter eens aan een exemplaar bekleed met noten en chocola.

De eetbare viooltjes zijn een leuke toevoegingen en zorgen voor het wauw-effect maar zijn natuurlijk niet essentieel bij deze zomerse pavlova. Behalve bestuiven met poedersuiker kun je er ook voor kiezen om er wat geraspte chocola over te verdelen of iets als geraspte kokos.

Vind je deze zomerse pavlova net even te veel werk? Check dan zeker het recept voor mijn pannacotta met aardbeien.

Pavlova met zomers fruit
Totale tijd1 uur 30 minuten

Zomerse pavlova met slagroom en rood fruit

4.40 van 168 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr suiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 250 ml slagroom
  • Vers fruit naar keuze
  • Evt munt of citroenmelisse

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 150˚C.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
  • Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.
  • Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en doe dit in de oven.
  • Zet direct de oventemperatuur naar 120˚C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.
  • Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova voorzichtig van het bakpapier afhalen en op een mooie schaal leggen en decoreren met de geklopte slagroom en het verse fruit en evt. gescheurde kruidenblaadjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.