Vis recepten

Zalm uit de oven recept

Samenvatting

 • Voorbereiden 15 minuten
 • Bereiden 30 minuten
 • Aantal personen 6 personen

Ingredienten

olijfolie

8 vastkokende aardappels, in plakjes gesneden

2 theelepels gedroogde oregano

6 zalmfilets à 125 gram

roosjes van 2 stronken broccoli

30 kleine tomaten, gehalveerd

10 plakken spek

sap van 1 limoen

zout en peper

Sharing is caring!

Een traybake

Het is hip: alles op een bakplaat en bakken maar in de oven. En dat het hip is begrijp ik helemaal want hoe handig is het om op deze manier een heerlijke maaltijd uit de oven te toveren?

Houd je van zalm? Probeer dan zeker dit recept eens voor zalm uit de oven. Door je eten in de oven te bereiden, maak je gebruik van de makkelijkste manier van koken. Alles gaat in één keer in een schaal, hop de oven in en klaar. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Heb je meteen ook genoeg tijd over voor helpen bij het huiswerk van je kinderen, de was opvouwen of wat quality time met je partner.

De keuken is nu eenmaal het hart van het huis. Waarbij ik wel van mening ben dat je zonder oven geen hartslag hebt. Voor mij is een oven echt een bewonderenswaardig apparaat. Wat je er ook in stopt: na de magie van de gelijk verdeelde hitte, komt er altijd een pareltje uit. Zoals bij dit zalm uit de oven recept!

In de braadslee die je bij deze maaltijd gaat gebruiken, zitten alle componenten voor een goed leven. Omega 3 van de zalm, frisse groenten, lekkere aardappelen en ook zeker niet onbelangrijk: contrasterende smaken.

Recept zalm uit de oven: bereidingswijze

Ga ook aan de slag met dit zalm uit de oven recept. Het is enorm gezond, smaakt heerlijk en is ook nog eens heel makkelijk te bereiden.

Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Doe vervolgens de aardappelplakjes in een braadslee met zout, peper en oregano en zet dit voor 15 minuten in de oven. Nu verhoog je de temperatuur van de oven naar 220 graden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi er nu nog zout en peper overheen en laat dit allemaal nog 15 minuten bakken. Voor je het weet geniet je van de heerlijke contrasterende smaken van deze zalm ovenschotel.

zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Aantal personen: 6 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 8 vastkokende aardappels, in plakjes gesneden
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 6 zalmfilets à 125 gram
 • roosjes van 2 stronken broccoli
 • 30 kleine tomaten, gehalveerd
 • 10 plakken spek
 • sap van 1 limoen
 • zout en peper

Instructies

  Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Doe vervolgens de aardappelplakjes in een braadslee met zout, peper en oregano en zet dit voor 15 minuten in de oven.

  Nu verhoog je de temperatuur van de oven naar 220 graden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en besprenkel het geheel met olijfolie.

  Strooi er nu nog zout en peper overheen en laat dit allemaal nog 15 minuten bakken. Voor je het weet geniet je van de heerlijke contrasterende smaken van deze zalm ovenschotel.

Nog meer lekkers