Zalm uit de oven recept: alles op één bakplaat

Zalm uit de oven: alles op één bakplaat

Het is hip: alles op een bakplaat – oftewel traybake – en bakken maar in de oven. En dat het hip is, begrijp ik helemaal; want hoe handig is het om op deze manier een heerlijke maaltijd uit de oven te toveren?

Houd je van vis? Probeer dan zeker dit recept eens voor zalm uit de oven. Door je eten in de oven te bereiden, maak je gebruik van de makkelijkste manier van koken. Alles gaat in één keer in een schaal, hop de oven in en klaar. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Heb je meteen ook genoeg tijd over voor helpen bij het huiswerk van je kinderen, je mail bij te werken of wat quality time met je partner.

De keuken is nu eenmaal het hart van het huis. Waarbij ik wel van mening ben, dat je zonder oven geen hartslag hebt. Voor mij is een oven echt een bewonderenswaardig apparaat. Wat je er ook in stopt: na de magie van de gelijk verdeelde hitte, komt er altijd een pareltje uit. Zoals bij dit zalm uit de oven recept!

In de braadslee die je bij deze maaltijd gaat gebruiken, zitten alle componenten voor een goed leven. Omega 3 van de zalm, frisse groenten, lekkere aardappelen en ook zeker niet onbelangrijk: contrasterende smaken.

Ook lekker om een keer te maken: Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

 

De bereidingswijze voor deze zalm traybake

Ga je ook aan de slag met dit zalm uit de oven recept? Het is enorm gezond, smaakt heerlijk en is ook nog eens heel makkelijk te bereiden.

Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Doe vervolgens de aardappelplakjes in een braadslee met zout, peper en oregano en zet dit voor 15 minuten in de oven. Nu verhoog je de temperatuur van de oven naar 220 graden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi er nu nog zout en peper overheen en laat dit allemaal nog 15 minuten bakken. Voor je het weet geniet je van de heerlijke contrasterende smaken van deze zalm ovenschotel.

zalm uit de oven

Zalm uit de oven recept

4.17 van 643 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 portie(s)
Calorieën 482 kcal

Ingrediënten
 

  • olijfolie
  • 8 vastkokende aardappels in plakjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 6 zalmfilets à 125 gram
  • roosjes van 2 stronken broccoli
  • 30 kleine tomaten gehalveerd
  • 10 plakken spek
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Doe vervolgens de aardappelplakjes in een braadslee met zout, peper en oregano en zet dit voor 15 minuten in de oven.
  • Nu verhoog je de temperatuur van de oven naar 220 graden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Strooi er nu nog zout en peper overheen en laat dit allemaal nog 15 minuten bakken. Voor je het weet geniet je van de heerlijke contrasterende smaken van deze zalm ovenschotel.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 482kcalKoolhydraten: 66gProteine: 35gVet: 10gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 70mgNatrium: 121mgKalium: 2761mgVezels: 12gSuiker: 12gVitamine A: 3060IUVitamine C: 158mgCalcium: 117mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.