Makkelijk weekmenu voor week 26

Hallo zomer! Een nieuwe week betekent een nieuw weekmenu, dus er staat er weer een voor jullie klaar. Heel veel kookplezier gewenst.

Maandag – Pasta arrabbiata

pasta arrabiata 02 1 683x1024 1

Deze pasta is een favoriet van bij mij thuis. De naam arrabbiata betekent ‘boze’ pasta, dat heeft te maken met hoe pittig de pasta is. Ik houd van lekker pittig eten, maar je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. 

Hier vind je het recept voor de pasta arrabbiata.

Dinsdag – Marokkaanse lamstajine met couscous

lamstajine

Dit recept kost wat meer tijd om te maken, maar het is zó de moeite waard. Deze Marokkaanse tajine met couscous maak ik met lamsvlees, maar je kunt ook prima rundvlees gebruiken. In dit recept gebruik ik abrikoos en kaneel, want die horen er naar mijn mening écht bij en zorgt voor die heerlijke Marokkaanse smaakcombinatie.  

Hier vind je het recept voor de Marokkaanse lamstajine met couscous.

Woensdag – Groene currysoep met garnalen en noedels

groene currysoep

We breken de week doormidden met deze groene currysoep. Als ik op zoek ben naar een snelle maaltijd, dan kies ik vaak voor een soepje. Deze currysoep is rijkelijk gevuld met garnalen, groentes, woknoedels en champignons. 

Hier vind je het recept voor de groene currysoep met garnalen en noedels.

Donderdag – Traybake met kip, courgette en balsamico

Traybake met kip, courgette en balsamico

Heb je een drukke dag gehad en niet zoveel zin meer om lang in de keuken te staan? Dan is deze traybake met kip en courgette een perfect recept. Alle ingrediënten doe je op een ovenplaat en deze gaat zo, hup, de oven in. Zo staat er zonder al teveel werk een heerlijk gerecht op tafel.

Hier vind je het recept voor de traybake met kip, courgette en balsamico.

Vrijdag – Oosterse zalmpakketjes van de BBQ

zalmpakketje

Of het nu BBQ-weer wordt of niet, dit Oosterse BBQ-zalmpakketje kan je ook prima in de oven. Ik houd erg van vis en deze zalmfilet is lekker én gezond! Over de zalm gaat een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, gember, lente-ui en gember. Dit gaat zo op de BBQ en na vijf minuutjes kun je al genieten van dit gerecht.

Hier vind je het recept voor het Oosterse zalmpakketje van de BBQ.

Zaterdag – Salade met cimi di rapa en burrata

Salade met cimi di rapa en burrata

Niet iedereen kent cimi di rapa, maar deze Italiaanse groente lijkt een beetje op een kruising tussen raapsteel en broccoli. Het wordt ook wel rapini of broccoletti genoemd. De Italiaanse raapsteel. Eigenlijk heel eenvoudig te bereiden met wat olijfolie en peper en zout maar in deze salade is het helemaal een topper. Heerlijk met het romige van de burrata en het knapperige van de tomaatjes.

Hier vind je het recept voor de salade met cimi di rapa en burrata.

Zondag – Zandkoekjes gevuld met jam

jamprintkoekjes

Een makkelijk bakrecept voor de zondag zijn deze lekkere zandkoekjes gevuld met jam. Misschien ken je de naam thumbprint cookies wel, want zo heette de koekjes in Amerika. Het zijn eigenlijk gewoon zandkoekjes met in het midden wat jam! Wat er dus zo lekker aan is, is dat de jam in de oven meegebakken wordt, wat de koekjes super lekker sticky maakt. En omdat we midden in het EK zitten, kun je de aardbeien jam ook vervangen door abrikozenjam, zo passen de koekjes helemaal in het oranje thema en heb je een goed excuus om er lekker van te blijven eten…

Hier vind je het recept voor de zandkoekjes gevuld met jam.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.