Traybake met kip, courgette en balsamico

Categorieën: Diner, Oven, VleesLabel: , , ,

Traybake met kip, courgette en balsamico

De traybake is inmiddels niet meer weg te denken uit culinair Nederland. Het is natuurlijk “gewoon” een platte ovenplaat met opstaande randen of ovenschaal die je vult met allerlei lekkers. Je schuift het vervolgens in de oven en dan maar wachten tot je maaltijd klaar is. Ideaal dus voor een makkelijk diner!

Voor deze traybake met kip, courgette en balsamico gebruik ik ook nog krieltjes. Die kook ik wel altijd even voor. Doe je dat niet, dan hebben ze echt langer nodig, dus voorkoken is het makkelijkste. Zorg dat ze bijna gaar zijn en laat ze dan goed uitdampen voor je ze toevoegt aan de ovenschaal of bakplaat. 

Harissa voor een beetje pit

Om de kip lekker pittig te maken wreef ik deze dit keer in met een eetlepel harissa, een spicy saus. Dat is geen must. Hou je van pittig, dan kan ik het zeker aanraden! Maar ben je daar geen fan van? Laat het dan gewoon weg. De balsamico geeft het geheel een lekker zoet en sticky accentje.

Check ook mijn favoriete traybake met zalm, broccoli en aardappels.

traybake kip courgette

Traybake met kip, courgette en balsamico

Traybake met kip, courgette en balsamico

3.75 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 354 kcal

Ingrediënten
 

  • 400 g krielaardappels met schil, doormidden
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 4 kipdijfilets
  • 1 el harissa
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • ½ bosje tijm
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 400 g kleine trostomaatjes aan de tak
  • 1 flinke courgette in stukken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de krielaardappels 8 minuten voor in kokend water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
  • Bestrooi de kipdijfilets met zout en peper en wrijf in met de harissa en leg ze in een grote ovenschaal. Voeg de voorgekookte aardappels, de rode ui, de tenen knoflook en de takjes tijm toe.
  • Roer de balsamicoazijn, olijfolie en fijne kristalsuiker door elkaar. Druppel drie kwart van de balsamicodrizzle over de inhoud van de ovenschaal, hussel en spreid gelijkmatig uit. Bak 20 minuten in de oven.
  • Knip de takjes tomaten in stukken en verdeel ze met de courgette over de ovenschaal. Druppel de rest van de balsamicodrizzle erover. Bak nog 10 minuten in de oven, of tot de kipdijfilets gaar zijn.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 354kcalKoolhydraten: 35gProteine: 27gVet: 12gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 107mgNatrium: 125mgKalium: 1259mgVezels: 5gSuiker: 12gVitamine A: 1049IUVitamine C: 54mgCalcium: 70mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!