Salade met cimi di rapa en burrata

Tijd

Niet iedereen kent cimi di rapa, maar deze Italiaanse groente lijkt een beetje op een kruising tussen raapsteel en broccoli. Het wordt ook wel rapini of broccoletti genoemd. De Italiaanse raapsteel. Eigenlijk heel eenvoudig te bereiden met wat olijfolie en peper en zout maar in deze salade is het helemaal een topper. Heerlijk met het romige van de burrata en het knapperige van de tomaatjes.

Bereidingswijze salade met cimi di rapa en burrata

Deze salade is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je even moet doen is het blancheren van de cimi di rapa. Snij de groente wat kleiner en te dikke stelen haal je weg. Blancheer de groente even kort in een pannetje met kokend water, laat uitlekken en verwerk verder in deze salade.

De kerstomaatjes snij je in de helft of door vieren als ze wat groter zijn. De bloedsinaasappel schil je zo dik dat je het wit van de buitenkant helemaal weghaalt. Snij nu met een scherp mes de partjes er tussenuit. Vang het vocht van de sinaasappel op.

Leg de burrata in het midden van een kom of schaal en rangschik hier de cimi di rapa, de tomaatjes en de stukken bloedsinaasappel omheen.

Maak een dressing door het sap van de sinaasappel te mengen met 1 of 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de salade. Maak het af door een beetje olijfolie over de burrata te drizzelen en eet meteen.

Salade met cimi di rapa en burrata

Salade met cimi di rapa en burrata

No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingredienten

 • 500 gr cimi di rapa
 • 1 bol burrata
 • 200 gr kerstomaatjes
 • 1-2 bloedsinaasappels
 • Peper en zout
 • Dressing
 • 2 el sap van de bloedsinaasappel
 • 1 el olijfolie
 • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

 • Deze salade is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je even moet doen is het blancheren van de cimi di rapa. Snij de groente wat kleiner en te dikke stelen haal je weg. Blancheer de groente even kort in een pannetje met kokend water, laat uitlekken en verwerk verder in deze salade.
 • De kerstomaatjes snij je in de helft of door vieren als ze wat groter zijn. De bloedsinaasappel schil je zo dik dat je het wit van de buitenkant helemaal weghaalt. Snij nu met een scherp mes de partjes er tussenuit. Vang het vocht van de sinaasappel op.
 • Leg de burrata in het midden van een kom of schaal en rangschik hier de cimi di rapa, de tomaatjes en de stukken bloedsinaasappel omheen.
 • Maak een dressing door het sap van de sinaasappel te mengen met 1 of 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de salade. Maak het af door een beetje olijfolie over de burrata te drizzelen en eet meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.