Zandkoekjes gevuld met jam

45 minuten

Zandkoekjes gevuld met jam: oftewel thumbprint cookies

Zandkoekjes gevuld met jam worden in Amerika thumbprint cookies genoemd. In Amerika is dit echt een begrip, maar ze zijn hier niet zo erg bekend. Althans… niet onder die naam. Mijn dochter Felina is er dol op. Want was is nou leuker dan met je duimen mooie gaatjes in het deeg te maken? Daar zijn die kleine duimpjes natuurlijk ook perfect voor…

Het zijn in principe lekkere zandkoekjes die je vult met jam. Doordat de jam wordt meegebakken, wordt deze lekker sticky en zijn dit echt fantastische koekjes. Maak er meteen lekker veel van, want ze zijn op voor je er erg in hebt…!

Lees ook: 5 bakrecepten om samen met je kids te maken

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

jamprintkoekjes

jamprintkoekjes

Zandkoekjes gevuld met jam

40 koekjes | voorbereiden 30 minuten | bereiden 15 minuten
4.41 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 40 koekjes

Ingrediënten
 

  • 250 gr ongezouten boter
  • 135 gr kristalsuiker + 40 gr extra om de koekjes in te rollen
  • 2 grote eidooiers
  • 1 tl vanille pasta
  • ¼ tl zout
  • 300 gr bloem
  • 1 pot aardbeienjam

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en zet alvast klaar.
  • Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit voor ongeveer 2 minuten tot het goed gemengd is. Voeg de eidooiers, vanille en zout toe en klop tot het luchtig is geworden. Meng dan de bloem erdoor.
  • Laat draaien tot het deeg samen komt.
  • Gebruik een eetlepel om elke keer een beetje deeg te pakken en rol dit in een balletje. Rol elk balletje door de extra kristalsuiker en leg op de bakplaat.
  • Maak met je duim een afdruk in elk koekje en doe hier een theelepeltje jam in.
  • Bak de koekjes in de oven, 12-15 minuten of tot de koekjes gaar en bruin zijn. Ze blijven aan de bovenkant vrij licht. De onderkant wordt bruiner.
  • Haal uit de oven en laat ze eerst even afkoelen. Haal ze dan van de bakplaat af en laat volledig afkoelen op een cakerek of ovenrekje op het aanrecht.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.