Oosterse zalmpakketjes van de BBQ

Oosterse zalmpakketjes van de BBQ

Dat een barbecue-maaltje lang niet altijd hoeft te bestaan uit veel vlees, bewijst dit lekkere gerecht voor Oosterse zalmpakketjes. Je kunt deze vispakketjes op de BBQ bereiden met aluminiumfolie, maar in de oven kun je dit recept ook zeker zo goed maken. Je kunt dan tevens aluminiumfolie gebruiken, maar ook gewoon bakpapier. Leg het in dat geval wél op een bakplaatje neer, want bakpapier is natuurlijk wat minder stevig dan aluminiumfolie.

Voor de zalmpakketjes maak je eerst een marinade van sinaasappelsap in combinatie met sojasaus, lente-ui, chili en gember. Ik maak dan een bedje van de Thaise basilicum, sinaasappelschijfjes en de gember en giet hierover heen de marinade. 

Doordat je het pakketje dichtvouwt trekken alle smaken op de BBQ goed in de zalm en heb je een heerlijk geurend zalmpakketje. Afhankelijk van de dikte van de zalmmoten heb je ongeveer 5 tot 6 minuten nodig op de BBQ.

Check ook dit vispakketje van de BBQ

zalmpakketje

zalmpakketje

Oosterse zalmpakketjes van de BBQ

Heerlijk om te eten van de BBQ of uit de oven
3.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische keuken
Porties 4 personen
Calorieën 296 kcal

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
 

  • 5 perssinaasappels
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 2 el Chinese donkere sojasaus zie notitie
  • 1 bosje lente-ui in schuine ringen
  • 1 rode chilipeper in dunne ringen
  • 2 cm gemberwortel geschild, geraspt + een paar plakjes
  • 4 zalmfilets
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Rasp met een fijne rasp de schil van 2 perssinaasappels en doe in een kom. Pers 4 sinaasappels uit. Snij de vijfde in dunne schijven. Voeg het sinaasappelsap met de sojasaus, lente-ui, chilipeper en gember toe aan de kom en roer de marinade door.
  • Scheur 8 vellen aluminiumfolie van ongeveer A4-formaat af. Leg steeds 2 vellen op elkaar. Maak een bedje in het midden van het aluminium en leg hierop een paar plakjes sinaasappel, gember en de thaise basilicum. Leg de zalmfilet in het midden. Buig de randen van het aluminium vast wat omhoog. Verdeel de marinade nu over de zalmfilets
  • Vouw de punten van het aluminiumfolie boven elke zalmfilet naar elkaar toe zodat je een puntvorm krijgt. Druk de naden dicht om het pakketje af te sluiten.
  • Leg de pakketjes op de hete barbecue en rooster ze 5-6 minuten, of tot de zalm naar wens gegaard is. Open ze voorzichtig; er komt een heerlijk geurende maar hete stoom uit. Lekker met rijst.

Notities

Chinese donkere sojasaus is donkerder van kleur dan lichte sojasaus en minder zout. Je kunt hem eventueel vervangen door lichte sojasaus. Bestrooi de zalm dan niet met zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 296kcalKoolhydraten: 20gProteine: 32gVet: 10gVerzadigde vetten: 2gCholesterol: 83mgNatrium: 95mgKalium: 1077mgVezels: 4gSuiker: 16gVitamine A: 644IUVitamine C: 104mgCalcium: 89mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!