Groene currysoep met garnalen en noedels

Groene currysoep met garnalen

Als ik op zoek ben naar een snelle maaltijd, dan is soep hier vaak favoriet. En deze groene currysoep met garnalen is een ideale snelle maaltijd voor een doordeweekse dag!

Het uiterlijk van de groene currysoep is niet zo heel erg groen, trouwens. Dat komt door de hoeveelheid kokosmelk die er nog doorheen gaat, maar de smaak komt voor een groot gedeelte van de Thaise groene currypasta. De maaltijd staat echt binnen 15 minuten op tafel. Mooi om te serveren in je favoriete grote eetkommen, maar een diep pastabord kan ook.

Zoek je meer snelle recepten? Klik dan hier

Kant- en klare noedels

Hoewel ik wel vaak kies voor noedels die ik nog moet koken, gebruik ik in dit geval kant- en klaar al gekookte noedels. Die kun je kopen in nagenoeg elke supermarkt – en hoewel best een stuk duurder, is het soms handig. Zeker voor die snelle maaltijd, dus!

groene currysoep

groene currysoep

Groene currysoep met garnalen en noedels

Deze heerlijke groene currysoep is makkelijk en snel voor een doordeweekse maaltijd
4.27 van 46 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thaise keuken
Porties 4 personen
Calorieën 418 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el neutrale olie
  • 150 g minichampignons gehalveerd
  • 250 g Thaise roerbakgroentemix
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • ½ groentebouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
  • 200 g gekookte grote garnalen koelvak
  • 300 g kant-en-klare woknoedels
  • 75 gr tauge
  • verse koriander om te serveren
  • 1/2 rode chilipeper gesnipperd

Instructies
 

  • Verhit de neutrale olie in een wok. Roerbak hierin de minichampignons en de roerbakgroentemix enkele minuten. Schep de groenten uit de wok.
  • Doe de groenecurrypasta in de wok en bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, het verkruimelde groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten flink borrelen.
  • Voeg de wokgroenten, garnalen en woknoedels toe en warm ze 1-2 minuten mee. Serveer de groene currysoep met de tauge, rode peper en de koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 418kcalKoolhydraten: 35gProteine: 21gVet: 24gVerzadigde vetten: 19gCholesterol: 126mgNatrium: 803mgKalium: 540mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 4359IUVitamine C: 13mgCalcium: 120mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.