Pasta arrabbiata

Tijd

Categorieën: Diner, Pasta, Recept, Snel

Pasta arrabbiata – internationaal pastagerecht

Dat een pasta voor mij vooral simpel mag zijn vertelde ik al eerder en kun je ook zien bij mijn heerlijke pasta aglio e olio, die zo mogelijk nog eenvoudiger is dan deze variant. De pasta arrabbiata.

Deze pasta komt van oorsprong uit de regio van Rome en is eenvoudigweg een pasta met een pittige tomatensaus. Chilivlokken, tomaten en knoflook zijn standaard de ingrediënten voor de pasta arrabbiata.

Geroosterde tomaatjes

Zoals met alle pastagerechten kun je het natuurlijk heel makkelijk naar je eigen hand zetten. Zo voegde ik er dit keer geroosterde tomaatjes aan toe. Tomaatjes worden altijd heerlijk zacht en zoet als je ze even roostert in de oven. Ik vind het een heerlijke toevoeging aan dit makkelijke pastagerecht.

Angry pasta

De term arrabbiata in het Italiaans betekent letterlijk ‘boze’ pasta wat dan weer te maken heeft met hoe pittig de pasta is. Nu is dat natuurlijk ook een persoonlijke keuze. Ik hou wel van een beetje pit en voegde aan deze variant twee rode pepers toe.

Nu vinden sommigen dat niet zo veel, terwijl anderen ervan gruwelen. Pas het vooral aan, aan jouw smaak! Minder pittig? Prima! Pittiger? Net zo prima.

Maken van de pasta arrabbiata

Om de pasta te maken zet je eerst de oven aan zodat je de tomaatjes kunt roosteren. Ondertussen bereid je de rest van de pasta. Je verhit een ruime koekenpan met olijfolie. Hierin bak je de ui tot deze glazig is, je voegt de knoflook en chili toe en bakt dit even mee. Ik voeg hier dan nog oregano toe.

Basilicum kan hier overigens ook prima bij, dus gebruik dat ook als je het lekker vindt. Ook lekker als finishing touch om nog over de arrabbiata heen te strooien.

Natuurlijk maak je de pasta af met lekker veel parmezaanse kaas!

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

Een lekker pittige pasta!
4.37 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 369 kcal

Ingrediënten
 

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gr spaghetti
  • 250 gr kerstomaatjes aan de tak
  • Verse parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de kerstomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel met wat olie en wat zout en rooster in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  • Verwarm de olijfolie in een pan. Bak eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de chili en de knoflook toe. Na een minuutje voeg je de oregano toe en dit bak je even mee in de olie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Laat minimaal 10 minuten rustig pruttelen tot de saus iets dikker is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en serveer met de tomatensaus plus verse parmezaanse kaas. Let de geroosterde tomaatjes erop en strooi er eventueel nog wat oregano overheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 369kcalKoolhydraten: 75gProteine: 13gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 306mgKalium: 860mgVezels: 6gSuiker: 14gVitamine A: 759IUVitamine C: 70mgCalcium: 111mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.