Makkelijk weekmenu voor week 15
Pasen is alweer bijna voorbij, maar we genieten deze week nog eventjes door. Maandag zet ik de tafel weer bomvol en de rest van de week snack ik van alle lekkernijen die over zijn gebleven, maar daarnaast moet natuurlijk ook nog gekookt en gebakken worden. Ook de aankomende week heb ik weer een megalekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!
Maandag – paaskoekjes met jam
Mmm.. tweede paasdag en dat betekent nog een dag vol met lekkers op tafel. Met deze mega leuke paaskoekjes heb je weer eens een ander ei op tafel. De koekjes hebben een frisse citroensmaak en zijn gevuld met jam. Daarnaast zien ze er ook nog eens schattig uit.
Dinsdag – groene aspergesoep
Hier heb ik toch zin in na het paasweekend: groene aspergesoep. Vorige week nam mijn manlief de eerste witte asperges van dit jaar voor mij mee en nu ga ik aan de slag met groene. De aspergetijd is weer begonnen en daar word ik heel gelukkig van. In een half uurtje zet je deze pot vol met vloeibaar groengoud op tafel.
Woensdag – geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas
Wil je helemaal uitpakken met een vegetarisch diner? Dan is deze geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas echt het perfecte idee. De bloemkool rooster je in zijn geheel en breng je op smaak met een heerlijke citroenolie. De geitenkaas saus en de gebrande amandelen maken het helemaal af!
Donderdag – super simpele aardbeien-lepelcake
Deze mega simpele aardbeien lepelcake, ook wel sumak, is echt heavenly good. De verse aardbeien in combinatie met cake raad ik je zeker aan. Je maakt het super snel klaar – ook wel eens lekker na zo’n uitgebreid paasweekend.
Vrijdag – linzencurry met garnalen
Op zoek naar een gezonde en vooral smaakvolle maaltijd? Probeer dan deze heerlijke linzencurry met garnalen uit! Meer zin in vlees of vegetarisch? Maak hem dan met kip of tofu. Deze maaltijd maak je in een vingerknip, dus waar wacht je nog op? Trek die pannen maar uit het keukenkastje!
Zaterdag – glutenvrij bananenbrood
Jullie kennen vast en zeker mijn “normale” bananenbrood al, maar herkennen jullie ook deze topper? Glutenvrij bananenbrood. Hoewel glutenvrij eten best een uitdaging kan zijn, kunnen mensen met een intolerantie nog steeds van een heleboel lekkere dingen genieten. In dit recept vervang ik de normale bloem voor haver- en amandelmeel.
Zondag – geroosterde tofu met noedelsalade
Vegans, opgelet! Van deze geroosterde tofu met noedelsalade worden jullie echt blij! Deze kleurrijke salade is een gezonde en smakelijke manier om je dag mee te beginnen of te eindigen. Dit recept bevat de perfecte balans tussen crunchy geroosterde tofu en frisse noedelsalade en is bovendien super eenvoudig te maken. Heb je toch zin in vlees? Vervang dan de tofu voor wat biefstukreepjes, varkenshaas of kip.