Makkelijk weekmenu voor week 15

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Geroosterde groente met gebakken vis

geroosterde groentes met gebakken vis 3

We beginnen de week gezond met deze geroosterde groente met gebakken vis. Dit gerecht is eenvoudig te maken en je kan het recept naar wens aanvullen, met bijvoorbeeld aardappeltjes. Dit gerecht moet 45 minuten in de oven, dus houd daar rekening mee. Dit gerecht is geïnspireerd op het gesprek voor mijn podcast met Jetteke en Lieke van Lexmond, heb jij hem al geluisterd? Een goede tip voor tijdens het koken!

Hier vind je het recept voor de geroosterde groente met gebakken vis

Dinsdag – Soep met courgette, cheddar en aardappel

Soep met courgette

Een van mijn favoriete soepen: courgettesoep. Een vegetarische soep, waar vrijwel iedereen dol op is. De smakelijke combinatie van courgette, kaas, doperwtjes en aardappel zorgt voor een romige soep. Ik vind het zelf ook lekker om knapperige croutons toe te voegen, dat is nét even die krokante touch die deze soep helemaal afmaakt. Genieten maar!

Hier vind je het recept voor de soep met courgette, cheddar en aardappel

Woensdag – Linguine met citroen

Linguine met citroen

Een supermakkelijk en snel recept voor de woensdag: linguine met citroen. Een frisse pasta met een zoet-zure twist, klinkt dat niet geweldig? Om wat extra groente aan het gerecht toe te voegen, maak ik gebruik van courgettepasta. Dat geeft niet alleen het groentegehalte een boost, maar ook de smaak wordt extra intens. 

Hier vind je het recept voor de linguine met citroen.

Donderdag – Kipsaté met noedels

kipsate noedels

Een Aziatisch gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat; perfect voor na een dag werken en je geen zin of tijd hebt om eindeloos in de keuken te staan. Je kan op dit recept 1001 verschillende variaties bedenken, maar dit is de meest makkelijke. Wil je wat meer groente toevoegen? Geen probleem!

Hier vind je het recept voor de kipsaté met noedels

Vrijdag – Flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas

Flammkuche met paddestoelen

Weekend! Tijd voor deze heerlijke flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas. Zelf je eigen deeg maken vind ik het lekkerst, maar in de supermarkt heb je tegenwoordig ook prima kant en klaar deeg. Het is een makkelijk recept dat iedereen kan maken en ook nog eens razend snel klaar is. Liever andere toppings op je flammkuchen? Geen probleem, je kan het recept helemaal naar wens tweaken

Hier vind je het recept voor de flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas

Zaterdag – Japanse nasi met edamame

Japanse nasi

Dit recept is geïnspireerd door de Japanse keuken. Het is een makkelijk, glutenvrij en vegetarisch gerecht met intense umami-smaken. Ik vind het zelf altijd erg lekker om te maken met shiitakes, deze hebben een vlezige structuur en daarom mis je echt geen vlees in dit gerecht. Geen fan van shiitake, of kan je niet vinden in de supermarkt of bij de groenteboer? Gebruik dan kastanjechampignons. Een eenvoudige maaltijd die binnen 45 minuten op tafel staat. 

Hier vind je het recept voor de Japanse nasi met edamame

Zondag – Brownies met dulce de leche

Brownies met dulce de leche

Zondag: bakdag! Twee van mijn favorieten worden in dit gerecht gecombineerd: brownies én dulce de leche. Het is niet ingewikkeld om te maken, maar zo onwijs lekker. Deze smeuïge brownie is wel redelijk machtig, dus snijd er niet te grote stukken van. Ook lekker om nootjes aan toe te voegen, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Geniet ervan! 

Hier vind je het recept voor de brownies met dulce de leche

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!