Makkelijk weekmenu voor week 15

Categories: Receptbundels

Pasen is alweer bijna voorbij, maar we genieten deze week nog eventjes door. Maandag zet ik de tafel weer bomvol en de rest van de week snack ik van alle lekkernijen die over zijn gebleven, maar daarnaast moet natuurlijk ook nog gekookt en gebakken worden. Ook de aankomende week heb ik weer een megalekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!

Maandag – paaskoekjes met jam

Paaskoekjes

Mmm.. tweede paasdag en dat betekent nog een dag vol met lekkers op tafel. Met deze mega leuke paaskoekjes heb je weer eens een ander ei op tafel. De koekjes hebben een frisse citroensmaak en zijn gevuld met jam. Daarnaast zien ze er ook nog eens schattig uit. 

Dinsdag – groene aspergesoep

Groene aspergesoep miljuschka

Hier heb ik toch zin in na het paasweekend: groene aspergesoep. Vorige week nam mijn manlief de eerste witte asperges van dit jaar voor mij mee en nu ga ik aan de slag met groene. De aspergetijd is weer begonnen en daar word ik heel gelukkig van. In een half uurtje zet je deze pot vol met vloeibaar groengoud op tafel. 

Woensdag – geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas

Hele geroosterde bloemkool

Wil je helemaal uitpakken met een vegetarisch diner? Dan is deze geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas echt het perfecte idee. De bloemkool rooster je in zijn geheel en breng je op smaak met een heerlijke citroenolie. De geitenkaas saus en de gebrande amandelen maken het helemaal af!

Donderdag – super simpele aardbeien-lepelcake

aardbeien sumac cake min

Deze mega simpele aardbeien lepelcake, ook wel sumak, is echt heavenly good. De verse aardbeien in combinatie met cake raad ik je zeker aan. Je maakt het super snel klaar – ook wel eens lekker na zo’n uitgebreid paasweekend.

Vrijdag – linzencurry met garnalen

Linzencurry met garnalen

Op zoek naar een gezonde en vooral smaakvolle maaltijd? Probeer dan deze heerlijke linzencurry met garnalen uit! Meer zin in vlees of vegetarisch? Maak hem dan met kip of tofu. Deze maaltijd maak je in een vingerknip, dus waar wacht je nog op? Trek die pannen maar uit het keukenkastje!

Zaterdag – glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

Jullie kennen vast en zeker mijn “normale” bananenbrood al, maar herkennen jullie ook deze topper? Glutenvrij bananenbrood. Hoewel glutenvrij eten best een uitdaging kan zijn, kunnen mensen met een intolerantie nog steeds van een heleboel lekkere dingen genieten. In dit recept vervang ik de normale bloem voor haver- en amandelmeel.

Zondag – geroosterde tofu met noedelsalade

Geroosterde tofu met noedelsalade

Vegans, opgelet! Van deze geroosterde tofu met noedelsalade worden jullie echt blij! Deze kleurrijke salade is een gezonde en smakelijke manier om je dag mee te beginnen of te eindigen. Dit recept bevat de perfecte balans tussen crunchy geroosterde tofu en frisse noedelsalade en is bovendien super eenvoudig te maken. Heb je toch zin in vlees? Vervang dan de tofu voor wat biefstukreepjes, varkenshaas of kip.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.