Het beste bananenbrood recept ooit

Categorieën: Cake, Zoete receptenLabel: , , , ,

Het lekkerste bananenbrood

Er kwamen zoveel vragen naar het recept van dit overheerlijke bananenbrood, dus… u vraagt, wij draaien! Dit bananenbrood is natuurlijk het allerlekkerste met bananen die al bijna de fruitmand uitlopen. Probeer het zelf maar eens!

Voor dit heerlijke bananenbrood heb je behalve die bananen ook wat gehakte chocola of noten nodig. Gebruik wat je zelf lekker vindt. Hou je van pecannoten? Dan gebruik je die. Varieer eventueel ook met wat rozijnen of cranberries. Die passen ook uitstekend bij het bananenbrood

Het lekkerste bananenbrood

Bereidingswijze bananenbrood

Uiteraard heb je een oven nodig om dit brood te bakken. Ik zet deze op 160˚ op hete lucht.

Ik gebruik meestal een cakeblik van 25 cm. Om het brood er na afloop goed uit te krijgen vet ik het cakeblik in en bekleed dit vervolgens met bakpapier. Op die manier blijft het bakpapier goed zitten (snij het eventueel een beetje bij) en krijg je het bananenbrood er ongetwijfeld ook weer goed uit.

Meng nu de suiker met de boter en klop tot het een luchtig geheel is. De eieren doe je er een voor een doorheen.

Vervolgens komt de melk en de vanille erbij. Ik gebruik soms vanille pasta maar vanille extract kan ook prima.

Als je de bloem, baking soda en het zout erbij doet roer je het vervolgens om. Dit hoeft niet lang. Als het gemengd is, is het prima.

De bananen kun je prakken met een vork, een staafmixer of een blender. Ik gebruik meestal een vork maar het ligt er ook een beetje aan hoe rijp de bananen zijn. Hoe rijper des te makkelijker het is om de bananen te prakken.

Voeg je bananenpuree toe aan het beslag en roer het om. Als allerlaatste voeg je de chocola en de noten toe. Roer weer even om en je beslag is klaar om in de vorm gedaan te worden.

Bak het in de oven voor ongeveer 50 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen. Serveer eventueel met een lekkere bol vanille ijs! Eet smakelijk!

Variatietips

Variëren met dit recept voor bananenbrood is makkelijk. Je kunt uiteraard andere noten gebruiken of gebruik eens witte chocola in plaats van donkere chocola.

Voeg rozijnen of cranberries toe aan het bananenbrood voor weer een heel andere smaak. Ook lekker vind ik het soms om wat amandelmeel in het beslag te verwerken. Niet teveel; ongeveer 50 gr is al voldoende om een amandelsmaak te geven. De 50 gr laat je dan weg van de bloem.

Bananenbrood

Het beste bananenbrood recept ooit

Het allerlekkerste bananenbrood dat je ooit hebt geproefd!
4.39 van 60 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 10 portie(s)
Calorieën 325 kcal

Benodigdheden

  • Oven
  • Cakeblik 25 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
 

  • 125 gr boter gesmolten
  • 200 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • handvol gehakte chocola of noten
  • Optioneel
  • 1 extra banaan voor de bovenkant

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C voor een hete lucht oven. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier of vet het goed in.
  • Meng als eerste de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
  • Roer nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om. Je hoeft dit niet heel lang te kloppen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de chocola en de noten toe.
  • Stort het beslag in de klaarstaande vorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.
  • (Wil je de extra banaan gebruiken, snij deze dan in de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag.)
  • Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen. Serveer eventueel met een lekkere bol vanille ijs! Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 325kcalKoolhydraten: 47gProteine: 5gVet: 13gVerzadigde vetten: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 64mgNatrium: 312mgKalium: 185mgVezels: 2gSuiker: 24gVitamine A: 428IUVitamine C: 3mgCalcium: 45mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.