Linzencurry met garnalen

35 minuten

Categories: Curry recepten, Recept

Ben je op zoek naar een smaakvolle en gezonde maaltijd? Probeer dan eens deze heerlijke linzencurry met garnalen! Deze curry is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook rijk aan eiwitten en vezels. En het beste nieuws? Het is ook nog eens super eenvoudig te maken. Dus waar wacht je nog op? Zet je koksmuts op en aan de slag.

Tip: als je geen garnalen eet of lust, kun je ook kip gebruiken. Of gewoon helemaal geen vlees, dat is ook prima. Je zou het vlees ook kunnen vervangen voor tofu of maak in plaats van deze linzencurry met garnalen een van mijn vegetarische curry recepten zoals deze curry van zoete aardappel en kikkererwten.

Linzencurry met garnalen

Linzencurry met garnalen

4.29 van 7 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Ingrediënten
 

  • 2 el kokosolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 400 g linzen uit blik uitgelekt
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 100 g snijbonen
  • 500 g tijgergarnalen
  • sap van 1 limoen
  • 300 g basmatirijst

Instructies
 

  • Snijd de sjalotjes in halve ringen. Rasp de knoflook en gember fijn. Hak de rode peper fijn. Snijd de snijbonen in schuine plakjes van 1 cm. Laat de linzen uitlekken.
  • Verhit de kokosolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook, gember, en rode peper toe en bak voor enkele minuten mee.
  • Voeg de kurkuma, garam masala, cayennepeper en zwarte peper toe en roer goed door. Voeg de linzen, kokosmelk, plus een half blikje water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra de curry kookt. Voeg de snijbonen en de garnalen toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak af met wat limoensap.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Linzencurry met garnalen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.