Het makkelijkste naanbrood ooit

Wat is naanbrood?

Naanbrood is een traditioneel plat brood dat populair is in de Indiase keuken en al eeuwen lang gemaakt wordt. Het uiterlijk van dit broodje heeft iets weg van een pita of flatbread. Beiden zijn plat, hebben een krokante textuur van buiten en zijn zacht van binnen. Toch is de smaak van dit simpele naanbrood uniek. Je moet het maar proeven om erachter te komen.

Zelfgemaakt naanbrood is wereldwijd bekend en dat is zeker niet voor niks. Je kunt het brood eenvoudig zelf maken met slechts wat basis ingrediënten en wat kneden. Houd je nu niet van kneden? Dan kun je natuurlijk een keukenmachine met deeghaak gebruiken. In dit recept gebruik ik enkel zout als smaakmaker. Houd je van kruiden? Dan kun je er natuurlijk ook jouw eigen kruidenmengsel aan toevoegen. Experimenteer vooral!

Waar is naanbrood lekker bij?

Naanbrood kan op verschillende manieren gegeten worden. Vaak dient het als bijgerecht bij Indiase curry‘s. Je kunt er namelijk goed mee dippen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deze naan broodjes te vullen. Zo kun je ze vullen met een curry, maar ook met een salade, gegrilde groenten of gebakken vlees. Wel moet je er rekening mee houden dat de broodjes niet heel dik zijn, je kunt ze dus niet mega vol stoppen, anders scheuren ze. Probeer jij het uit?

Benieuwd naar curry’s waarbij naanbrood lekker is? Probeer dan deze eens uit: Indiase keema curry met komkommerraitacurry madrasvega Thaise curryThaise groene curry met garnalenrode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel en gele curry met vis, zoete aardappel en wortel.

Naan brood
Totale tijd15 minuten

Naan brood

3.93 van 40 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 210 ml Griekse yoghurt
  • 210 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • fles zonnebloemolie

Bereidingswijze: 

  • Pak een kom. Voeg de gelijke delen Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel toe aan de kom. Voeg vervolgens wat zout toe.
  • Hierna kneed je alles, voor zo'n 5 minuten, goed door tot dat je er een mooie ronde schijf van kunt maken.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke delen. Je verdeelt de ronde platte schijf eerst in vier kwarten, deze halveer je vervolgens.
  • Verwarm een koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie. Zorg ervoor dat het goed op temperatuur is, maar niet gaat roken.
  • Bak vervolgens het naan deeg in de olie tot dat beide zijden een mooie goudbruine kleur krijgen. Enjoy!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.93 from 40 votes (38 ratings without comment)