De makkelijkste romige groene pasta ooit

De makkelijkste pasta ooit in één pan, dat moet klinken als muziek in je oren. Ik bedacht deze pasta voor mijn drukke dagen, want deze pasta zet ik in slechts 15 minuten op tafel en de afwas is minimaal. De pasta zit vol smaakvolle ingrediënten die perfect bij elkaar passen. De pasta is fris, groen en ontzettend romig door de ricotta en Parmezaanse kaas. Probeer jij deze eenpanspasta uit?

De makkelijkste romige groene pasta ooit

Deze eenvoudig pasta overtreft alle verwachtingen. Het pastagerecht is snel, eenvoudig en enorm lekker. De ricotta is echt fantastisch in combinatie met de andere ingrediënten uit dit gerecht. De smaak is vrij neutraal en geeft het geheel een romige textuur die perfect samen gaat met de verse doperwten en spinazie. De knoflook brengt de romige pasta heerlijk op een smaak. Het sap en de rasp van de citroen brengt alle smaken samen en geeft de pasta een frisse twist. Zo’n frisje is perfect voor zo’n vullend gerecht! De finishing touch: Parmezaanse kaas.

Image 7

Volkorenpasta

Voor deze pasta gebruik ik een volkoren pasta. Mijn voorkeur gaat uit naar fusilli of vlinderpasta, want deze pastasoorten zijn enorm goed in het vasthouden van pastasaus. Volkoren pasta bevat meer vezels dan gewone pasta, omdat ze alle delen van de graankorrel bevatten. Dat is goed voor de spijsvertering en helpt ons langer vol te zitten na het eten. Deze pasta is dus ook nog eens gezond!

Benieuwd naar andere pasta gerechten? Probeer dan is mijn pasta aglio e olio, pasta carbonara met witte asperges, pasta Gumbo style of pasta arrabbiata

1 pan pasta

De makkelijkste romige groene pasta ooit in één pan

4 van 234 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten

Benodigdheden

  • 1 Knoflookpers
  • 1 pan

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gr (volkoren)pasta, bijvoorbeeld vlinderpasta of fusilli
  • 150 gr doperwten (vers)
  • 1 l groentebouillon
  • 200 gr spinazie
  • 150 gr ricotta
  • 50-70 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de ui fijn. Verhit een scheutje olie in een grote (kook)pan. Doe de ui in de pan en bak 2 minuten, haal de schil van de knoflook en pers met een knoflookpers boven de pan uit. Roerbak 1 minuut mee.  
  • Voeg de pasta, doperwten, een groentebouillon (schenk net genoeg bouillon bij de pasta tot deze net onder staat) toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 7-9 minuten koken tot de pasta beetgaar is.  
  • Roer vervolgens de spinazie in delen de pasta tot de blaadjes geslonken zijn. Schep de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas en citroenrasp erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout.  
  • Tip: wil je graag diepvries doperwten gebruiken, voeg ze dan tegelijkertijd met de spinazie toe.  

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

1 pan pasta

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.