De lekkerste groene salade ooit – met kruidenyoghurt-dressing

Tijd

Een groene salade saai? Echt niet! Ik heb het recept voor de lekkerste groene salade ooit – met een kruidenyoghurt-dressing.

Zo maak je de lekkerste groene salade ooit

In deze groene salade gaan talloze groenten: verse tuinbonen, peultjes, courgette en komkommer. Van deze laatste twee maak je sliertjes, dat doe je heel eenvoudig met een spirelli. Met zo’n spiraalsnijder tover je groenten binnen een mum van tijd om tot lekkere knapperige sliertjes! Dit werkt ook supergoed voor bijvoorbeeld wortel, komkommer, aardappel, zoete aardappel en pastinaak.

Vergeet de frisse kruidenyoghurt-dressing niet!

De groene salade maak je extra smaakvol en fris door een kruidenyoghurt-dressing met munt, basilicum, bieslook en citroenrasp en -sap. Je kunt natuurlijk ook nog extra sla (of verse bladspinazie) als basis toevoegen.

Deze frisse salade kun je zó als lunch of maaltijdsalade eten, maar doet het ook prima als bijgerecht, bijvoorbeeld bij deze bavette met chimichurri van de barbecue.

De lekkerste groene salade ooit – met kruidenyoghurt-dressing

De lekkerste groene salade ooit – met kruidenyoghurt-dressing

De lekkerste groene salade ooit – met kruidenyoghurt-dressing

3.97 van 26 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Salade
Porties 4 personen
Calorieën 196 kcal

Benodigdheden

  • spiralizer voor het maken van de sliertjes

Ingrediënten
 

  • 500 g verse tuinbonen gewogen in de dop, dubbel gedopt
  • 100 g peultjes over de lengte gehalveerd
  • 1 courgette in sliertjes
  • ½ komkommer in sliertjes
  • 2 takjes munt blad fijngehakt
  • 2 takjes basilicum blad fijngehakt
  • ½ bosje bieslook fijngeknipt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 200 ml milde yoghurt

Instructies
 

  • Kook de tuinbonen en de peultjes in een laag water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  • Doe de tuinbonen, peultjes, courgette en komkommer in een slakom. Voeg de munt, het basilicum en de helft van de bieslook toe, evenals de citroenrasp, de helft van het citroensap en de olijfolie. Bestrooi met wat zeezoutvlokken en zwarte peper en schep om.
  • Meng de yoghurt met de rest van de bieslook en de rest van het citroensap. Schep er zeezoutvlokken en peper naar smaak doorheen. Voeg de helft van de kruidenyoghurt toe aan de groene salade en serveer de andere helft erbij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 196kcalKoolhydraten: 31gProteine: 13gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gCholesterol: 7mgNatrium: 35mgKalium: 648mgVezels: 8gSuiker: 7gVitamine A: 544IUVitamine C: 26mgCalcium: 132mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!