Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

30 minuten

Een makkelijk wokgerecht dat je zo op tafel zet: gele curry met vis, zoete aardappel en wortel!

Gele currypasta 

Currypasta is een Aziatische kruidenpasta gemaakt van smaakmakers zoals specerijen, kruiden, knoflook, ui, pepers, olie en meer. Er zijn verschillende soorten, elk bestemd zijn voor verschillende gerechten. De gele currypasta die ik in dit gerecht gebruik, is het mildst van allemaal. Gele curry wordt gemaakt van mosterdzaad, kurkuma, koriander en komijn. De gele kleur komt van de gele peper en de kurkuma. Deze pasta heeft een kerrie-achtige smaak en is heerlijk in combinatie met groenten, vis en kip

Ook lekker: zelf rode currypasta maken

Welke witvis kies je voor deze gele curry?  

In dit de gele curry vind ik kabeljauw een hele passende witvis. Het magere vlees van de vis is melkwit, bevat weinig tot geen graten, heeft een zachte structuur en is neutraal van smaak. Je kunt ook kiezen voor schelvis of heek. Beide zijn ze mager, zacht van structuur en licht verteerbaar. Ook qua smaak lijken ze enorm op de kabeljauw. Je kunt ook denken aan een hele andere vis, zoals skrei, griet of harder. Het is natuurlijk ook mogelijk om het gerecht vegetarisch te maken. Laat de vis dan uit het gerecht en vervang de vissaus door sojasaus!

Wokken

Het geheim van dit eenpansgerecht is een goede wokpan. Zorg voor een diepe pan waar alles in past en die lekker heet kan. Nog geen goede wok in huis? Kijk dan eens naar deze mooie Tefal Titanium wokpan. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven! Perfect voor deze gele curry. 

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

4 van 75 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 442 kcal

Benodigdheden

  • Wok

Ingrediënten
 

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 1 bosje koriander steeltjes fijngesneden, blad geplukt
  • 1 bakje gele currypasta 70 g
  • 250 ml hete groentebouillon
  • 1 kleine zoete aardappel geschild, in dunne halve plakjes
  • 1-2 winterwortels in halve plakjes
  • 1 blik volle kokosmelk 400 ml
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el vissaus
  • 400 g witvis bijv. kabeljauw, in stukken
  • 200 g bloemkool- en broccoliroosjes
  • 1 limoen geperst

Instructies
 

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok. Fruit de ui en koriandersteeltjes 5 minuten in de olie. Bak de currypasta 1 minuut mee. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en gaar hierin de zoete aardappel en wortel onder het deksel 10 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, de rietsuiker en de vissaus toe en roer zodat de suiker oplost. Voeg de vis, broccoli en bloemkool toe en laat in ongeveer 5 minuten zonder deksel garen. Roer het limoensap erdoor en strooi het korianderblad erover. Lekker met bijvoorbeeld rijst of platbrood.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 442kcalKoolhydraten: 27gProteine: 25gVet: 28gVerzadigde vetten: 20gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gCholesterol: 50mgNatrium: 1075mgKalium: 991mgVezels: 4gSuiker: 13gVitamine A: 10652IUVitamine C: 38mgCalcium: 107mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.