Vega Thaise curry – Linda Hakeboom

25 minuten

Curry’s zijn ideaal voor een drukke, doordeweekse dag. Ze zijn makkelijk te maken en de variaties zijn eindeloos – als je zou willen dan zou je iedere dag een andere curry kunnen eten! Oké, misschien is dat een beetje overdreven, maar goed, just so you know.

Veggy style

Deze keer heb ik een recept voor een vega Thaise curry barstensvol knapperige groenten. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook nog eens reuzegezond! 

Natuurlijk vertel ik jullie in dit recept precies welke groenten ik heb gebruikt en hoe ik deze heb verwerkt, maar mocht je deze nou net niet in je koelkast hebben liggen of je nekharen overeind gaan staan van bloemkool: geen paniek. Het mooie aan curry’s is dat je – zoals ik al eerder zei – er eindeloos mee kunt variëren.  Sugarsnaps, paprika, paksoi, bamboescheuten of zelfs groene mango! Het kan allemaal. Laat vooral je culinaire creativiteit de vrije loop. 

Wat mag wat mij betreft niet ontbreken in een goeie curry?

Limoenbladeren zijn onmisbaar in een goede curry. Die geven zo veel smaak en geur aan het gerecht. Ook salambladeren is iets wat ik er zelf bijna altijd bij pak. En niet alleen ik want deze natuurlijke smaakmakers worden veelvuldig in de Thaise en Indische keuken gebruikt. De meeste toko’s hebben deze vers liggen maar je kunt ze vaak ook ingevroren krijgen. Een voorraadje in je vriezer en je maakt een smaakmakende curry in een handomdraai.

Zoals Linda hem graag eet

Linda Hakeboom vertelt tijdens haar bezoek aan mijn podcast Eetgeheimen waarom deze vegetarische Thaise curry een van haar go-to gerechten is, maar ook waarvoor we haar ‘s nachts altijd wakker mogen maken. Altijd al willen weten wat er bij haar in haar koelkast ligt? Je beluistert de aflevering met Linda hier terug

Thaise groente curry - Linda Hakeboom

Thaise groente curry - Linda Hakeboom

3.89 van 9 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • diepe ruime koekenpan

Ingrediënten
 

  • 250 gram krieltjes met schil
  • 200 gram haricot verts
  • 1 gele ui
  • 1-2 el neutraal smakende olie bijv. zonnebloemolie
  • 140 gr gele currypasta
  • 800 ml kokosmelk
  • 300 gr gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram doperwten
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 bosuien
  • 2 limoenen
  • 90 gr cashewnoten gezouten
  • 2-3 takjes Thaise basilicum
  • peper

Instructies
 

  • Was de krieltjes en halveer ze. Maak de haricot verts schoon en snijd ze doormidden. Haal de schil van de ui en hak fijn.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan/hapjespan. Fruit de ui 1-2 minuten, voeg de currypasta toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Schep de krieltjes door de currypasta en schenk de kokosmelk in de pan, roer door elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg de laatste 7-8 minuten de haricot verts, bloemkoolroosjes en doperwten toe en kook de groenten beetgaar. Breng verder op smaak met peper.
  • Kook ondertussen de rijst volgens instructies op de verpakking.
  • Snijd de bosui in ringetjes, de limoenen in partjes en hak de cashewnoten grof.
  • Verdeel de curry over de borden, garneer met de Thaise basilicum, bosui en cashewnoten. Geef de limoenpartjes erbij om de curry aan tafel verder op smaak te brengen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.