Indische curry madras – uit de podcast met Bibi Breijman

Eetgeheimen de Podcast – met Bibi Breijman

Vandaag staat er weer een nieuwe podcast online. Dit keer schuift vlogger, tv-persoonlijkheid en zangeres Bibi Breijman bij mij aan. We hebben het over haar Indische roots, het gebrek aan eetlust tijdens haar zwangerschap én ze geeft een kijkje in de keuken van het destijds zo populaire realityprogramma Oh Oh Cherso. Dit alles, en nog veel meer, in de negende aflevering van “Eetgeheimen”.

Hier luister je de negende aflevering van Eetgeheimen de podcast: 

 

Snelle curry madras met invloeden uit India én Indonesië

Bibi’s favoriete recept is een Indische smoorkip. Ik combineerde haar favoriete smaken in een curry met de roots in een ander land: India. Het resultaat? Een snelle curry madras met Indische kip. Deze madras-kruidenpasta komt uit het zuiden van India en bevat onder andere kurkuma, koriander, tamarinde en komijn. Felrood van kleur en een tikkie pittig door de chilipeper.

Om het recept te maken gebruik ik een kant- en klare curry madras pasta, waardoor dit een heerlijk snel recept wordt voor doordeweeks. Ik gebruik bloemkool én sugarsnaps als groente, maar hier kun je uiteraard mee variëren. Deze curry is heerlijk om te serveren met het frisse Indische bijgerecht atjar ketimoen, oftewel zoetzure komkommer.

Tip: dit gerecht is erg lekker met rijst en verse koriander!

snelle curry madras

snelle curry madras

Snelle Indische curry madras

4.31 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang diner
Keuken Indiase, Pakistaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 684 kcal

Ingrediënten
 

  • 150 gr ui in ringen
  • olie om te bakken
  • 500 gr kipdijfilet in blokjes
  • peper en zout
  • 1 potje curry madras kruidenpasta Patak's
  • 1 tl gember gemalen
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 250 gr sugarsnaps in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 200 ml kokosmelk 200 ml
  • 250 ml kippenbouillon
  • 300 gr basmatirijst
  • naanbrood optioneel
  • verse koriander om te serveren

Zoet-zure komkommer

  • 1 komkommer in linten of in plakjes
  • 2 el rijstazijn
  • 1,5 el suiker
  • 2 tl sojasaus
  • 1,5 tl sesamolie
  • 1 rode peper fijngesneden

Instructies
 

  • Verhit een flinke stoofpan met wat olie. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe en laat dit even lekker sudderen tot de ui mooi glazig is. Bestrooi de kip met peper en zout.
    Voeg de kip er aan toe en bak deze even mee.
  • Voeg nu de gember, de knoflook en de curry madras kruidenpasta eraan toe en bak dit even mee voor een minuutje of 2.
  • Doe nu de bloemkoolroosjes, de sugarsnaps, de bouillon en de tomatenblokjes erbij. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten pruttelen of tot de groentes goed gaar zijn.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voor de zoet-zure komkommer maak je een mix van de rijstazijn, suiker, sojasaus en sesamolie. Doe de komkommer hierbij en laat dit minimaal een half uurtje trekken. Serveer de zoet zure komkommer met de gesnipperde rode ui (of gebruik chilivlokken).
  • Serveer de curry met de rijst en de zoetzure komkommer en verse koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 684kcalKoolhydraten: 88gProteine: 38gVet: 20gVerzadigde vetten: 12gTrans Fat: 1gCholesterol: 121mgNatrium: 552mgKalium: 1300mgVezels: 7gSuiker: 16gVitamine A: 2762IUVitamine C: 104mgCalcium: 159mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!