Wat is naanbrood?
Naanbrood is een traditioneel plat brood dat populair is in de Indiase keuken en al eeuwen lang gemaakt wordt. Het uiterlijk van dit broodje heeft iets weg van een pita of flatbread. Beiden zijn plat, hebben een krokante textuur van buiten en zijn zacht van binnen. Toch is de smaak van dit simpele naanbrood uniek. Je moet het maar proeven om erachter te komen.
Zelfgemaakt naanbrood is wereldwijd bekend en dat is zeker niet voor niks. Je kunt het brood eenvoudig zelf maken met slechts wat basis ingrediënten en wat kneden. Houd je nu niet van kneden? Dan kun je natuurlijk een keukenmachine met deeghaak gebruiken. In dit recept gebruik ik enkel zout als smaakmaker. Houd je van kruiden? Dan kun je er natuurlijk ook jouw eigen kruidenmengsel aan toevoegen. Experimenteer vooral!
Waar is naanbrood lekker bij?
Naanbrood kan op verschillende manieren gegeten worden. Vaak dient het als bijgerecht bij Indiase curry‘s. Je kunt er namelijk goed mee dippen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deze naan broodjes te vullen. Zo kun je ze vullen met een curry, maar ook met een salade, gegrilde groenten of gebakken vlees. Wel moet je er rekening mee houden dat de broodjes niet heel dik zijn, je kunt ze dus niet mega vol stoppen, anders scheuren ze. Probeer jij het uit?
Benieuwd naar curry’s waarbij naanbrood lekker is? Probeer dan deze eens uit: Indiase keema curry met komkommerraita, curry madras, vega Thaise curry, Thaise groene curry met garnalen, rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel en gele curry met vis, zoete aardappel en wortel.

Naan brood
Ingrediënten
- 210 ml Griekse yoghurt
- 210 gr zelfrijzend bakmeel
- zout
- fles zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Pak een kom. Voeg de gelijke delen Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel toe aan de kom. Voeg vervolgens wat zout toe.
- Hierna kneed je alles, voor zo'n 5 minuten, goed door tot dat je er een mooie ronde schijf van kunt maken.
- Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke delen. Je verdeelt de ronde platte schijf eerst in vier kwarten, deze halveer je vervolgens.
- Verwarm een koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie. Zorg ervoor dat het goed op temperatuur is, maar niet gaat roken.
- Bak vervolgens het naan deeg in de olie tot dat beide zijden een mooie goudbruine kleur krijgen. Enjoy!
- Recepten
- Aziatische recepten
- Bakrecepten
- Basisrecepten
- Borrel recepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Budget recepten
- Tapas recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.