Een amuse is de start van het diner, het kleine gerechtje dat jouw smaakpapillen laat dansen. Vaak beginnen we een kerstdiner met een amuse. Wat je dan maakt? Denk aan een carpaccio rolletje of een gevulde vijg. Dit zijn mijn amuse recepten.
Amuse recepten
Een amuse is een klein gerechtje dat vaak als hapje vooraf aan een maaltijd wordt geserveerd. Vaak worden amuses geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Daarbij kun je denken aan bruiloften, kerstmis en andere feestelijke evenementen. Het gerechtje kan ervoor zorgen dat iedereen aan tafel nog meer gaat hunkeren naar de gerechten die nog komen gaan. Een goed begin is namelijk het halve werk. Laat die papillen maar prikkelen!
Simpele amuses
Wist je dat je ieder gerecht zo ingewikkeld kan maken, als dat je zelf wil. Het maken van een indrukwekkende amuse hoeft dan ook echt geen hoge wiskunde te zijn. Een simpele amuse kan vaak net zo verrassend en smaakvol zijn.
Neem bijvoorbeeld deze groene gazpacho, kaasbakjes met kipsalade of groenterolletjes gevuld met hummus. Of ga voor een heerlijke bruschetta, zoals bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat, bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot of bruschetta met meloen en prosciutto. Of start de avond met een heerlijke oester, die smaken altijd naar meer: gegratineerde oesters of barbecue oesters met een Vietnamese vinaigrette. Stuk voor stuk zien deze amuses er feestelijk uit.
Onthoud: de presentatie van jouw amuse is het meest belangrijk. Presenteer het eerste hapje met een leuk verhaal. Gebruik mooie kleine bordjes of lepels en decoreer met verse kruiden of eetbare bloemen voor een feestelijk effect. Als ik het kan, kan jij het ook!