Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

10 minuten

Een hele simpele bruschetta caprese: met pesto, mozzarella, tomaat en – als je er van houdt – ansjovis. Ik ben er dol op! Mocht je voor de ansjovis gaan, koop dan goede kwaliteit in blik – bijvoorbeeld van Fish Tales of Ortiz. Toch liever vega? Laat dan de ansjovis weg.

Serveer deze bruschetta op een zomerse dag als lunch of snack. Of elke dag van het jaar, eigenlijk… 

Insalata Caprese

Bij veel klassieke Italiaanse restaurants staat de Insalata Caprese op de menukaart. Oftewel, een salade van plakjes tomaat en  mozzarella en geurige verse basilicum. Het is heerlijk fris en natuurlijk niet alleen in de vorm van een salade lekker: je kunt er ook een pastagerecht van maken – zoals ik heb gedaan met de gnocchi caprese – maar de caprese-combinatie is ook verrukkelijk op een gegrild broodje.  

Een echte smaaksensatie 

In dit gerecht gebruik ik buffelmozzarella, gemaakt van verse buffelmelk. De kaas is sappig, romig en luchtig en heeft nét wat meer karakter dan koemelk-mozzarella. Die noem je trouwens fior di latte.

Wil je nog meer romigheid op deze bruschetta? Dan kan je de mozzarella ook vervangen door burrata: mozzarella ingespoten met room. Van de buitenkant zien ze er vrijwel hetzelfde uit, maar de structuur van de burrata is door de extra room nóg decadenter, romiger en zachter. 

Ook lekker: mijn salade met gegride peer en burrata

Bruschetta caprese: dit broodje prikkelt je smaakpapillen

Dit gegrilde broodje met caprese is heerlijk fris en prikkelt de smaakpapillen op je tong. De pesto kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk nog leuker voor deze bruschetta caprese! Alles over pesto lees je hier.

Bruschette mozzarella pesto en rucola

Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

4.50 van 12 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 292 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 sneetjes mooi brood niet te groot
  • 2 el groene pesto gekocht of zelfgemaakt
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 handje rucola
  • 100 g tomaatjes in blokjes of plakjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 blikje ansjovis optioneel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Rooster of gril de broodjes tot goudbruin.
  • Verdeel de pesto erover en scheur de mozzarella bol in stukken. Verdeel dit over de 4 boterhammen.
  • Eindig met wat rucola en/of blokjes tomaat. Wat je lekker vindt!
  • Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 292kcalKoolhydraten: 16gProteine: 14gVet: 19gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 44mgNatrium: 448mgKalium: 107mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 1937IUVitamine C: 1mgCalcium: 1319mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.